Kadangi pasaulis margas, o bulvių košių receptų įvairovė dar margesnė (vieni naudoja skustas, kiti su lupenomis virtas bulves, vieni deda daug sviesto, kiti pila karštą pieną, treti – ir tą, tą), „Delish Test Kitchen“ komanda surėmė pečius, ieškodami geriausio iš geriausių. Ir rado. Be to, pasigaminti šią šilko švelnumo bulvių košę tiesiog neįtikėtinai paprasta. Tik kuo skiriasi tobula bulvių košė nuo tiesiog trintų bulvių? Delish.com pateikia atsakymus į jums rūpimus klausimus.

Bulvių košei tinka skirtingų rūšių bulvės

Bulvių košės ekspertai tvirtina, kad klasikinis pasirinkimas šiam patiekalui – „Russet“ rūšies bulvės, tačiau jokiais būdais nereikia aklai jų klausyti. Jeigu pirkdami bulves abejojate, ar renkatės tinkamas, pardavėjo visada galite pasiklausti, kurios išvirtos pasižymi kremine tekstūra.

Skusti ar neskusti?

Šis klausimas neduoda ramybės nuo senų senovės: ar, gaminant bulvių košę, bulves virti skustas ar ne. Atlikus apklausą, paaiškėjo, kad tikrai nemažai bulvių košės ekspertų negaili komplimentų bulvių košės tekstūrai, kurią suteikia būtent bulvių odelė. Bet šiuo atveju viskas priklauso tik nuo jūsų.

Daug sviesto, būtinai daug sviesto

Mūsų siūlomam bulvių košės receptui reikės pusės pakelio sviesto, tačiau tikri sviesto entuziastai pridėtų dar porą šaukštų. Mūsų rekomendacija: sviestą ištirpdyti šiltame piene ir tuomet lėtai pilti į trintas bulves.

Riebalų svarba

Skaniausios pasaulyje bulvių košės paslaptis – riebalai. Krakmolingoms bulvėms gyvybiškai svarbūs riebalai, nes kitu atveju neišgausite norimos kreminės struktūros. Dėl šios priežasties šį kartą dėkite į šoną visus liesus grietinėlės ar pieno variantus, nes juk nenorite sausos bulvių košės, tiesa?

Nebijokite padauginti druskos ar pipirų

Grūstos bulvės tiesiog maldauja druskos ir pipirų draugijos. Bulvės labai godžiai sugeria druską, tad negailėkite! Būtent druska ir pipirai padeda išryškinti bulvių košės kreminę prigimtį, tad šiuo atveju kompromisų būti tiesiog negali būti.

Papildomi priedai

Košės nepagadinsite ne tik sviestu, bet ir kitais gardžiais priedais. Nemažai bulvių košės ekspertų siūlo ją pačioje gamybos pabaigoje gardinti tarkuotu čederiu ar parmezanu, skrudintos šoninės traškučiais, smulkintais svogūnų ar česnakų laiškais. Tiesą sakant, bet kurios šviežios prieskoninės žolelės ar sūris bulvių košei gali suteikti dieviško skonio.

Klasikinės skaniausios pasaulyje bulvių košės receptas

Jums reikės:

1,5 kilogramo mėgstamų bulvių;
Druskos;
Pusės pakelio sviesto (galbūt net kiek daugiau nei pusę pakelio);
100 mililitrų pieno;
Du šaukštų grietinės;
Šviežiai grūstų pipirų.

Kaip gaminti:

Dideliame puode užpilkite vandeniu skustas bulves (kad apsemtų), vandenį pasūdykite. Leiskite užvirti, o tada virkite, kol bulvės suminkštės – 16-18 minučių. Išvirus bulvėms, nupilkite vandenį. Trintuve sutrinkite bulves iki vientisos masės. Prikaistuvyje pašildykite pieną, jame ištirpinkite sviestą. Gautą mišinį trindami pilkite į bulvių masę, kol košė įgaus vientisą kreminę konsistenciją. Tuomet įdėkite grietinės ir vėl viską gerai išmaišykite. Košę dosniai pagardinkite druska bei grūstais pipirais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)