Be to, šias daržoves, dar vadinamas valgomaisiais batatais, galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais, skelbia delish.com.

Nepaisant gaminimo būdų įvairovės, paprasčiausias ir lengviausias būdas paruošti saldžiųjų bulvių – jų išsikepti orkaitėje (jeigu labai spaudžia laikas, jas lengvai paruošite ir mikrobangų krosnelėje). Štai jums puikus pagrindas improvizacijoms virtuvėje, nes su keptomis saldžiosiomis bulvėmis skanu praktiškai viskas. Dažnai orkaitėje keptos saldžiosios bulvės įdaromos kepta vištiena ar plėšyta kiauliena.

Pateikiame paprastą instrukciją, kaip išsikepti skaniausią saldžiąją bulvę, nes, daugumos ekspertų nuomone, orkaitėje keptą batatą geriausiai pagardina dosnus gabalėlis sviesto, druska ir grūsti juodieji pipirai. O dabar – apie viską žingsnis po žingsnio.

1) Gerai nuplaukite saldžiąsias bulves

Didžiausia klaida, kokią tik galima padaryti orkaitėje kepant saldžiąsias bulves – nepakankamai gerai jas nuplauti. Tiesiog būtina kruopščiai, geriausia šepetėliu, po tekančiu vandeniu pašalinti visus nešvarumus.

2) Išklokite kepimo skardą folija

Kepimo metu saldžiosios bulvės išskiria šiek tiek sulčių, tad kepimo folijos pagrindas padės užsitikrinti, kad skardos neteks šviesti.

3) Kepamose bulvėse šakute pribadykite skylučių

Labai svarbu orkaitėje kepant tiek paprastas, tiek saldžiąsias bulves pribadyti jose skylučių. Šis metodas užtikrina, kad daržovės greičiau iškeps ir kepimo metu neįtrūks dėl lauk besiveržiančių garų.

4) Kepkite, kol suminkštės

Kaip žinoti, kad saldžiosios bulvės jau paruoštos ir tinkamos skanauti? Įsmeikite šakutę į storiausią valgomojo batato vietą. Jeigu nepatiriate jokio pasipriešinimo, bulvės paruoštos.

5) Saldžiosios bulvės ir aliejus

Nemažai receptų, kurių autoriai pataria subadytas saldžiąsias bulves ištepti alyvuogių aliejumi, tačiau to daryti tikrai nebūtina – nebent planuojate valgyti bulves su lupena. Dėl aliejaus saldžiosios bulvės luobelė taps traški, ji įgaus papildomo sodraus skonio.

Orkaitėje keptos saldžiosios bulvės

Jums reikės:

Keturių švariai nuplautų vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių;
Keturių arbatinių šaukštelių sviesto;
Druskos;
Grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Kepimo skardą išklokite kepimo folija, sudėkite saldžiąsias bulves, subadykite jas šakute. Kepkite, kol suminkštės – 45-50 minučių. Ištraukę iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti. Tuomet aštriu peiliu įpjaukite bulvę horizontaliai, pjūvio vietoje uždėkite sviesto. Prieš patiekdami, pagal skonį pabarstykite druska bei šviežiai grūstais pipirais. Skanaus!