Pirmasis patarimas – kepimo milteliai ir kepimo soda nėra vienas ir tas pats

Jeigu abeji šie balti milteliai tinka kildinimui, kodėl negalima jų pakeisti vienas kitu? Tai klausimas, kurį labai dažnai užduoda pradedantys virtuvės užkariautojai. Štai jums ir atsakymas: kepimo sodą būtina nugesinti drėgnu rūgšties turinčiu produktu, pavyzdžiui, jogurtu, grietine, medumi. Tik tuomet prasideda cheminė reakcija, priversianti tešlą kilti.

Reakcija prasideda tą pačią sekundę, taigi tokį kepinį reikia skubėti pašauti į orkaitę. Kalbant apie kepimo miltelius, šis produktas jau paruoštas naudoti, jam rūgštinis elementas nebereikalingas – tereikia drėgmės.

Antrasis patarimas – proporcijos yra labai svarbu

Juk kartais taip norisi ką nors pradžiuginti gardžiu pyragu ar sausainiais, ir tokiu atveju negali nutikti nieko liūdnesnio nei iš orkaitės ištraukta nesėkmė. Norite tikėkite, norite – ne, bet dažniausiai tokiais atvejais koją pakiša netinkamai parinktas miltų kiekis.

Puodeliai ir šaukštai – vienas šauniausių būdų, matuoti tokių ingredientų kaip medus, pienas ar prieskoniai kiekį. Tik tiesa ta, kad gramas visada yra gramas, o vienas puodelis nebūtinai tokios pat talpos kaip kitas puodelis, tad miltus ir cukrų reikėtų matuoti ne pagal turį, o pagal svorį. Štai kodėl virtuvinės svarstyklės yra nepamainomas daiktas kiekvienoje virtuvėje.

Trečiasis patarimas – niekada nenuvertinkite sviesto tekstūros svarbos

Sviestas – bene pagrindinis įvairiausių kepinių ingredientas. Taigi, prieš imantis įgyvendinti vieną ar kitą receptą, labai verta prisiminti štai ką: skirtingų gamintojų gaminių riebumas, drėgmė ir baltymų kiekis skiriasi. Tikėdamiesi vieno ar kito rezultato, privalote atsižvelgti į šiuos aspektus.

Jeigu recepte nurodyta naudoti tirpdytą ar šaltą sviestą, taip ir darykite. Tokiais atvejais vietos improvizacijai neturėtų būti. Skirtinga sviesto temperatūra turi lemiamą reikšmę galutiniam rezultatui. Kepiniams naudokite tik šviežią sviestą, kuo ilgiau jis ilsisi šaldytuve, tuo daugiau drėgmės netenka. Tokiu atveju jūsų pyragas gali būti per sausas.

Svarbu: kepiniams sūdytas sviestas netinka.

Ketvirtasis patarimas – grietinėlę plakite atvėsintame inde

Dauguma žmonių mano, kad plakta grietinėlė namų sąlygomis – šis tas iš mokslinės fantastikos serijos. Bet, tinkamai pasiruošus, kiekvienas gali tapti plaktos grietinėlės didmeistriu. Prieš pradėdami plakti šį desertą, indą, kuriame atliksite šią užduotį, bei plakiklį trumpam įdėkite į šaldiklį.

Tiek įranga, tiek pati grietinėlė turi būti kuo šaltesni. Šis triukas taip pat pasiteisina ir vykdant dar vieną neįmanomą misiją – plakant kiaušinių baltymus.

Penktasis patarimas – duonos ir rudojo cukraus bičiulystė

Kepiniams rudasis cukrus naudojamas gana dažnai, bet kodėl jis taip greitai sukietėja ir sušoka gabalais? Žinote ką? Šio nepatogumo galima labai paprastai išvengti. Tereikia į indą, kur laikote rudojo cukraus atsargas, įdėti gabalėlį duonos. Ir viskas. Cukrus bus birus ir švelnus kaip ir tą dieną, kai jo įsigijote.

Šeštasis patarimas – nekaloringiems kepiniams idealiai tinka jogurtas

Kepinius smagu ne tik gaminti, juos dar smagiau ragauti. Ir nereikia graužtis, kad išnyko dar vienas gabalėlis pyrago ar dar vienas nekaltas keksiukas. Sąžinę galima labai paprastai nutildyti: tiesiog kepiniams naudojamus riebalus, pavyzdžiui, sviestą, aliejų, grietinę ar grietinėlę, galite pakeisti jogurtu. Skonis nenukentės, o deserto kaloringumas sumažės.

Septintasis patarimas – karštis iš vaisių ištraukia geriausias savybes

Jeigu jūsų pasirinkto gardėsio recepte nurodoma naudoti uogas, bananus ar citrusus, labai svarbu pasirūpinti, kad jie būtų prinokę ir pilni skonio. Jeigu taip nėra, problemą galima labai lengvai išspręsti.

Greitai sunokinti bananus galima juos keturiasdešimčiai minučių įkurdinus iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Norite, kad citrinos ir žaliosios citrinos atiduotų visas sultis? 15 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.

Aštuntasis patarimas – čia tai bent gabalėlis pyrago!

Kai pyragas jau iškeptas ir atvėsęs, metas jį nešti į stalą ir mėgautis! Paprasčiausiai ir dailiausiai pyragą supjaustysite karštu peiliu. Jo ašmenis vertėtų palaikyti po karštu vandeniu, nušluostyti ir pirmyn!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)