Citrusiniai vaisiai

Juos lupant, dalis vaisiaus dažnai lieka prikibusi prie žievės arba labai sunkiai atšoka. Sklandžiai apelsinus ir greipfrutus nulupti padės mikrobangų krosnelė. Prieš lupant vaisių tereikia minutę ar trumpiau jį pakaitinti krosnelėje – aišku, nustatytoje ties žemiausia padala.

Kaip lengvai nulupti kiaušinį? Atsakymai yra net keli.
Pirmiausia, kietai išvirtą kiaušinį galite paridenti ant stalo, švelniai jį spausdami. Taip visas paviršius suskilinės įtrukimais ir lupant luobas nusiims vientisai.

Antras būdas – prieš lupant kiaušinį 15 minučių jį palaikyti šalto vandens dubenėlyje.
Jeigu neturite tiek laiko, tiks trečias būdas. Verdant kiaušinius, jau panardinus juos į vandenį, įpilkite į prikaistuvį šaukštelį sodos. Verdant ji susilpnins lukšto sukibimą su pačiu kiaušiniu.

Avokadą galima lupti skutekliu, kaip bulvę – naudojantis peiliu iš viršaus į apačią. Taip pat galima lupti jį panašiai, kaip bananą: nupjaukite viršūnėlę ir žievę užkabinkite už kraštelio. Taip bus kur kas paprasčiau ir tvarkingiau, nei tiesiog stengiantis „išnerti“ vaisių iš kiauto.

Svogūnai

Jų lupimas ne tik sudėtingas, bet ir priverčiantis ašaroti. Visas procesas bus lengvesnis, jei 15 min. prieš gaminimą padėsite svogūną bei patį peilį, kurį naudosite, į šaldytuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)