Pilnas meniu

Šiam būdui reikės paskirti valandą-dvi savaitės pabaigoje, tačiau vėliau laiko tik sutaupysite. Pilno meniu planavimo šalininkai sako, kad šiuo būdu sutaupo ne tik laiko, bet ir pinigų, ir susinaudoja visi maisto produktai.

Savaitės pabaigoje peržiūrėkite, ką dar turite spintelėse bei šaldytuve ir ką iš tų sudėtinių dalių galima pagaminti, pridėjus trūkstamus elementus.

Tuomet susirašykite visą kitos savaitės meniu: ką valgysite pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiai paprastai būna daugmaž vienodi (tai gali būti dviejų rūšių sumuštinių savaitė arba savaitė košės su skirtingais pagardais). O vakarienė dažnai tampa kitos dienos pietumis arba galbūt pietus užsisakote išsinešimui.

Eidami apsipirkti susidarykite griežtą sąrašą: įtraukite tik tuos produktus, kurių trūksta prie jau turimų, norint išpildyti savaitės meniu. Tuomet visą savaitę gaminkite kruopščiai pagal planą.

Dalys į dėžutes

Šis būdas itin populiarus, apie jį ne kartą pasakojo ir virtuvės legenda Beata Nicholson. Jame svarbiausia, kokius pagrindinius produktus naudojate nuolat ir kokias daržoves tuo laiku renkatės.

Apsipirkdami įsigykite tuo metu geriausių, sezoninių daržovių, taip pat šiek tiek mėsos, žuvies. Vieną popietę paskirkite lupimui ir pjaustymui: nulupkite svogūnus, nuskuskite ir supjaustykite morkas, pasiruoškite moliūgo gabalėlius.

Viską sudėkite į stiklines produktų laikymo dėžutes, į šaldytuvą. Tuomet kasdien tereikės pasirinkti po kelis produktus ir gaminti tiesiai iš dėžučių, negaištant laiko pjaustymui. Guliašas? Atidarote morkų ir svogūnų dėžutes, supjaustote mėsytę ir gatava. Sriuba? Į puodą iš dėžučių beriate bulves ir moliūgus. Paprasta.

Mėsos paruošimas

Trečiasis būdas – laisviausias. Jam labai konkretaus plano nereikės – tik aiškumo, kiek maždaug kartų tą savaitę ruošite mėsą.

Apsipirkdami įsigykite įprastus produktus (daržovės, duona, pieno produktai) ir kelių rūšių mėsos. Pavyzdžiui, jei mėsą keturių asmenų šeimai ruošite tris kartus per savaitę, galite nusipirkti 1 kg jautienos ir kiaulienos faršo, 8 vištos ketvirčius ir 1 kg nugarinės guliašui.

Visą nusipirktą mėsą užmarinuojate, suprieskoniuojate ir paruošiate gamybai – į dėžutes ar uždengiamus dubenis.

Tuomet ją gaminant teprireiks suformuoti kotletus/pašauti į orkaitę vištieną ir šalia išvirti ar iškepti daržovių. O mėsos likučiai ypatingai tiks į kitos dienos pietų salotas.

Skanaus ir paprasto gaminimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)