Kol jo bendraamžiai svarstė, į kurį universitetą stoti arba kuri specialybė perspektyviausia, T. Ūsovas vos po mokyklos pradėjo dirbti išmaniųjų ir inovatyvių IT paslaugų bendrovėje „TeleSoftas“, Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros skyriuje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tautvaldo veržlumas ir iniciatyva jam atvėrė galimybę įmonėje prisidėti prie naujų produktų ir procesų kūrimo bei tobulinimo.

Svajonių darbo link

Tautvaldo pasirinkimas nebuvo netikėtas. Vaikinas jau nuo 8 klasės domėjosi programavimu, o informacinių technologijų pamokose buvo itin smalsus ir drąsiai užduodavo klausimų mokytojams. Pirmieji programavimo žingsniai prasidėjo nuo paprasto programavimo žaidimo, bet vėliau šis pomėgis peraugo į rimtus ateities tikslus.

Tautvaldą darbdavys pastebėjo dar 11 klasėje jauniesiems programavimo specialistams skirtoje stovykloje. „Mano brolis lankė ledo ritulio treniruotes, o toje pačioje komandoje buvo „TeleSofto“ įkūrėjas ir vadovas Algirdas Stonys. Po vienos treniruotės brolis buvo pakviestas į IT vasaros stovyklą. Kadangi IT labiau domėjausi aš, brolis pasiūlė mane. Susitariau dėl pokalbio ir nuvykau į stovyklą vietoje jo“, – apie netikėtą susikeitimą pasakoja Tautvaldas.

Vasaros stovykloje jaunuolis žengė į kitą IT lygį – mokėsi dirbti su operacine sistema „Android“, skirta išmaniesiems telefonams ir planšetėms, su komanda ir mentoriais kūrė programėles ir dalijosi žiniomis. Ši patirtis vaikinui paliko didelį įspūdį, todėl jis iškart po mokyklos nusprendė pabandyti įsidarbinti IT įmonėje.

Studijos ir darbas – suderinami

Po mokyklos Tautvaldui nekilo klausimų, ką studijuoti, – jis pasirinko programavimo inžinerijos studijas Kauno technologijos universitete. Rinktis šias studijas paskatino noras geriau susipažinti su technologijomis bei ateityje pritaikyti žinias programuojant robotus.

„Suderinti paskaitas ir darbą nėra sudėtinga. Turiu galimybę susidėlioti darbo grafiką pagal paskaitų tvarkaraštį. Be to, darbas – vienas malonumas, kai tobulėju srityje, kuri man įdomiausia. Manau, esu tinkamame kelyje“, – džiaugiasi T. Ūsovas.

20-metis Tautvaldas vertina galimybę toje pačioje įmonėje imtis iššūkių kupinų veiklų ir projektų, kurie jį labiausiai domina ir motyvuoja: pirmus mėnesius jis dirbo „Android“ programuotoju, vėliau prisijungė prie komandos, kuriančios virtualios realybės sprendimus, pasitelkiant naujausius įrenginius, o šiuo metu tobulina administracines įmonės sistemas.

Svarbiausia domėtis

Savo bendraamžiams Tautvaldas pataria aktyviai domėtis sritimi, kuri patinka. Vaikino pavyzdys įrodo, kad jaunas amžius ir darbo patirties stoka net ir baigus mokyklą – ne kliūtis pradėti siekti savo tikslų.

„Nebijokite dominančių įmonių klausti, ar galite jose atlikti praktiką, o galiausiai – ir įsidarbinti. Kiekvienas žmogus gali daug pasiekti, svarbiausia iniciatyva ir drąsa pasirinkti kelią ir juo eiti“, – savo požiūrį atskleidžia T. Ūsovas.

Vaikinas tikina, kad pasirinkimu dirbti IT srityje jis nė karto nesuabejojo, o darbe iškilusias problemas sprendžia su kolegomis, kurie visada pasirengę padėti. Baigęs studijas, Tautvaldas planuoja pasinaudoti galimybe vykti į komandiruotes užsienyje, pažinti kitas kultūras bei toliau tobulėti IT srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)