Važiavau automobiliu, po darbo namo. Vasaros dienos, karštos, norisi kuo greičiau išlipti iš mašinos. Važiuojant sankryžoje, užsidegė raudonas šviesoforo signalas.

Mano automobilis stovėjo antrasis, prieš mane stovėjo kita mašina. Degant žaliam pėsčiųjų signalui, visi pėstieji tvarkingai perėjo gatvę. Mašinoms užsidegant žaliam šviesoforo signalui, staiga prieš akis pralėkė paspirtukas.

Prieš mane stovinti mašina, jau buvo pradėjus judėti. Vairuotojas staigiai sustabdė, paspirtukui išnirus iš niekur. Visa laimė, kad aš nespėjau pajudėti, kitaip būčiau atsitrenkus į prieš mane esančią mašiną. O jaunuolis su paspirtuku pervažiavęs, ar tiksliau pasakyti perskridęs, gatvę, sustojo ir toliau maigė savo telefoną.

Suprantu, kad įsmeigus akis į telefoną sunku pastebėti, kad dega raudona, bet tokius neatsakingus vairuotojus reikėtų bausti. Ne gana to, kad galėjo būti partrenktas pats, būtų į eismo įvykį patekusios dar dvi mašinos.

Patarimas tiems paspirtukinikams, jei jau lakstot, tai bent tą darykite be telefono rankose, atidžiau stebėsite eismą, kuris vyksta aplink jus.

Konkursui „NežVairuok“ atsiųskite pasakojimą, kaip pastebėjote ką nors naudojantis telefonu prie vairo. Kokia tai buvo situacija, kas nutiko ir kuo ji baigėsi. Jūsų pasakojimų laukiame adresu konkursai@delfi.lt, keturi laimėtojai bus apdovanoti ERGO civilinės atsakomybės draudimu automobiliui metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)