Šią vasarą „NežVAIRUOK!“ jau pristatė žaismingą nuotraukų konkursą ir interaktyvų žaidimą, leidžiantį įsitikinti, kaip sudėtinga ir pavojinga naudotis mobiliuoju telefonu prie vairo. Visgi didžiausia šių metų naujovė yra pozityvią žinią nešantis „NežVAIRUOK!“ simbolis – atgijęs mobilusis telefonas.

Jį vilniečiai jau galėjo sutikti miesto gatvėse ar net specialiame reide, kurio metu tikrintas vairuotojų budrumas. Tačiau nuo šiol ryškiaspalvis akcijos simbolis miestiečių akyse šmėžuos kiekvieną dieną, nes jis papuošė 2-ojo numerio troleibusą. Pirmą kartą „NežVAIRUOK!“ simbolika paženklinta viešojo transporto priemonė Vilniaus gatvėmis važinės visą rugpjūtį.

Pasak projekto sumanytojo, „Delfi“ kūrybos vadovo Sauliaus Žvirgždo, šiuo maršrutu keleivius vežantis troleibusas pasirinktas neatsitiktinai. Nuo pat Vilniaus autobusų stoties iki Saulėtekio ir atgal besidriekiantis maršrutas yra ne tik vienas seniausių, bet ir ilgiausių. Be to, troleibusas kursuoja ir pro Vilniaus centrą, todėl ant transporto priemonės patalpintą „NežVAIRUOK!“ žinutę pamatys daugybė sostinės gyventojų ir miesto svečių.

Šiais metais „NežVAIRUOK!“ siekia pabrėžti, jog telefonas daugeliui iš mūsų yra tarsi geriausias draugas, kuris dėmesio reikalauja ne laiku – pavyzdžiui, kai vairuojame. Per Vilniaus miestą keliaujanti projekto reklama apie šią svarbią problemą kvies susimąstyti tiek pėsčiuosius, tiek vairuotojus.

„NežVAIRUOK!“ simboliu nusprendėme papuošti būtent troleibuso galinę pusę, nes ji geriausiai pastebima iš paskos važiuojantiems vairuotojams. Taigi, kamštyje ar prie šviesoforo už troleibuso laukiančio automobilio vairuotojas pakėlęs galvą pamatys reklamą ir supras, kad ji skirta būtent jam“, – sako S. Žvirgždas.

Šiemet „Delfi“ užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų vairuodami į rankas vis dar nevengia paimti mobiliojo telefono. Tačiau vairuojant ir naršant telefone tikimybė patekti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus. Todėl visame pasaulyje dėl mobiliųjų naudojimo prie vairo kasdien įvyksta daugybė nelaimių.

Projektas „NežVAIRUOK!“ ir jo veidu tapęs žaismingas mobilusis telefonas primena, kad gautas elektroninis laiškas, praleistas skambutis, neperskaityta žinutė ar neišsiųsta nuotrauka – niekur nepradings ir gali palaukti. Juk rūpindamiesi savo ir aplinkinių saugumu kelyje turime susitelkti tik į vairavimą.

Daugiau informacijos apie saugų eismą skatinančią ir į telefonus prie vairo nežvairuoti kviečiančią socialinę akciją „NežVAIRUOK!“ rasite interneto svetainėje www.nezvairuok.lt.