Nuotraukų konkurso startas

Žvilgčiojimas į telefonus prie vairo išlieka didelė problema. Lietuvos kelių policijos duomenimis šiemet jau užfiksuota beveik 26 tūkst. tokių pažeidimų. Telefonus prie vairo naudoja skirtingo amžiaus vairuotojai iš įvairių miestų. Todėl šįkart svarbią žinią nešanti akcija „NežVAIRUOK!“ iš sostinės persikėlė ir į kitas šalies vietoves.

NežVAIRUOK!“ simbolis – aktoriaus įkūnijamas mobilusis telefonas – viešėjo projekto partnerių, draudimo bendrovės „ERGO“ salonuose Alytuje ir Varėnoje. Akcijos sumanytojas, „Delfi“ kūrybos vadovas Saulius Žvirgždas pasakoja, kad šįkart spalvingas personažas atliko net dvi svarbias misijas.

„Drauge su „ERGO“ nusprendėme su „NežVAIRUOK!“ simboliu supažindinti ir mažesnių miestų gyventojus bei priminti, kad prie vairo telefonas tikrai nėra geriausias draugas. Kartu paskelbėme ir „NežVAIRUOK!“ nuotraukų konkursą, kurio laimėtojų laukia šaunūs prizai“, – sako S. Žvirgždas.

Pasak jo, konkurso taisyklės labai paprastos. 22-uose visoje Lietuvoje išsibarsčiusių „ERGO“ salonų rasite „NežVAIRUOK!“ simbolius – mobiliuosius telefonus. Nusifotografavę patys, su draugais ar šeima, iki rugpjūčio 31 d. įkelkite nuotrauką į „NežVAIRUOK!“ nuotraukų konkurso puslapį. Akcijos pabaigoje burtų keliu išrinktiems nuotraukų autoriams atiteks puikūs prizai – du „SCOOT Aspect 970“ dviračiai ir kitos dovanos.


Telefonas – vis dar dažna nelaimių priežastis

Telefono naudojimas prie vairo dažnai tampa nelaimių kelyje priežastimi, o joms nutikus kreipiamės ne tik į pagalbos tarnybas, bet ir į draudikus. Todėl „NežVAIRUOK!“ sumanytojas S. Žvirgždas džiaugiasi, kad jau antrus metus prie projekto prisijungė ir žinią apie saugumą kelyje padeda skleisti „ERGO“, priklausanti vienai didžiausių draudimo grupių Europoje.

Pasak draudimo įmonės Žalų administravimo departamento direktoriaus Gyčio Matiuko, draudimo bendrovę ir „NežVAIRUOK!“ jungia bendros vertybės ir siekis išvengti skaudžių nelaimių kelyje. „Norėtųsi, kad tokių įvykių būtų kuo mažiau. Ypač kai avarijose sužeidžiami žmonės, o dažniausia jų priežastis yra labai žmogiška – dėmesingumo stoka ir nesaugus vairavimas. Todėl kviečiame žmones atkreipti dėmesį į nesaugius įpročius ir juos keisti.“

Specialistas pažymi, kad pomėgis žvilgčioti į mobiliuosius prie vairo kelia pavojų ir mums patiems, ir aplinkiniams. „Prisimenu įvykį, kai vairuotojas žuvo avarijoje su telefonu rankoje, kurį vairas prispaudė prie krūtinės. Pagalvojus apie šį nutikimą, iškart padedu telefoną į šalį. Juk nieko neatsitiks, jei į skambutį ar žinutę atsakysime kiek vėliau“, – teigia G. Matiukas.


Jis neabejoja, kad draudimo įmonės salonuose su vietos bendruomenėmis susipažinęs „NežVAIRUOK!“ simbolis bei visą mėnesį vyksiantis nuotraukų konkursas dar daugiau žmonių paskatins susimąstyti ir kelyje dėmesį sutelkti tik į vairavimą.

„Kuo garsiau kalbama – tuo daugiau žmonių susimąsto ir po truputį pradeda keisti savo įpročius. Tik supažindindami žmones su skaudžiomis žiūrėjimo į mobiliuosius pasekmėmis, galime atkreipti jų dėmesį ir pradėti spręsti problemą. Žinoma, įpročio atsisakyti sunku, tačiau jo atsikračius visi kelyje jausimės saugiau. Saugokime vieni kitų sveikatą ir gyvybę – nežvairuokime“, – sako „ERGO“ Žalų administravimo departamento direktorius.

Susipažinti su „NežVAIRUOK!“ nuotraukų konkurso taisyklėmis ir rasti „ERGO“ salonų sąrašą, kuriuose lauks akcijos simbolis telefonas, galite ČIA.

Daugiau informacijos apie saugų eismą skatinančią ir į telefonus prie vairo nežvairuoti kviečiančią socialinę akciją „NežVAIRUOK!“ – interneto svetainėje www.nezvairuok.lt.