Istorija nutiko praėjusį rudenį. Buvo darbo diena. Kadangi draugas vertėsi individualia veikla, daug tekdavo važinėti automobiliu tarp Lietuvos miestų. Diena buvo graži, saulėta, automobilių kelyje taip pat ne per daugiausiai. Jis važiavo įsijungęs pastovaus greičio palaikymo sistemą – „kruizą“ (greitis buvo 95-98 km/h). Buvo blaivus, žvalios nuotaikos.

Važiuojant nusprendė, kad kažkam reikia paskambinti. Ėmė telefoną iš prietaisų skydelyje esančios lentynėlės – tam, kad galėtų iš adresatų sąrašo pasirinkti reikiamą numerį. Bet telefonas nukrito ant automobilio grindų. Draugas akimirkai pasilenkė pakelti nukritusio telefono.

Besilenkdamas, matyt, suktelėjo vairą, nes kai žvilgsnį nukreipė atgal į priekinį stiklą, automobilis važiavo nuo kelio, vertėsi ir čiuožė tiesiai į šalikelėje augusį medį. Tuomet – tamsa. Į mirčių statistiką nepateko... Pabudo ligoninėje, tačiau pasekmės buvo baisios. Nuo to laiko jis gali judinti tik galvą, visas kūnas – paralyžiuotas, vyrui reikalinga kasdieninė priežiūra. Džiaugiasi tik tuo, kad nebuvo pasiėmęs vaiko į šią kelionę.

Konkursui „NežVairuok“ atsiųskite pasakojimą, kaip pastebėjote ką nors naudojantis telefonu prie vairo. Kokia tai buvo situacija, kas nutiko ir kuo ji baigėsi. Jūsų pasakojimų laukiame adresu konkursai@delfi.lt, keturi laimėtojai bus apdovanoti ERGO civilinės atsakomybės draudimu automobiliui metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją