Buvau dar gana jauna vairuotoja, bet jaučiausi jau viską mokanti. Vieną vakarą važiavau mieste. Automobilių buvo visai nedaug – nei priekyje, nei šone, nei iš galo arti nieko nebuvo. O gatvė – dviejų eismo juostų į vieną pusę, nuo priešpriešinio eismo atskirta žaliąja veja. Taigi, jaučiausi visiškai saugi.

Jaučiausi visiškai saugi ir vairuodama telefone nusprendžiau paieškoti informacijos apie parduotuvės darbo laiką. Benaršydama telefone, periferiniame regėjimo lauke išvydau automobilį, kuris tarsi važiavo tiesiai į mano automobilio šoną. Pakėliau akis ir tikrai – statmenai į mano automobilį, man iš kairės, važiuoja kitas!

Sutrikau, staigiai sukau vairą į dešinę, ratai atsitrenkė į gatvės bordiūrą, automobilis atšoko ir tada jau pradėjau mėtytis per abi eismo juostas. Laimei, tas automobilis, kuris, kaip maniau, važiavo man į šoną, jau buvo nurūkęs į priekį, o daugiau gatvėje nieko nebuvo, tad nieko nekliudžiau.

Išsitiesinau, sustojau kelkraštyje, kad atsigaučiau, ir tada supratau, kad be reikalo supanikavau. Pasirodo, toje vietoje buvo apsisukimas, tas automobilis iš priešpriešinės juostos suko mano kryptimi, taikėsi į antrą juostą, kai aš važiavau pirmąja.

Būčiau stebėjusi kelią – būčiau mačiusi, kad abu kelyje tilpsime, bet kai žiūrėjau į telefoną, neįvertinau situacijos. Vienintelis geras dalykas, kad nieko daugiau kelyje nebuvo ir nieko nekliudžiau. Taigi, pasimokiau iš šios situacijos ir nuo tada telefonu vairuodama nesinaudoju.

Konkursui „NežVairuok“ atsiųskite pasakojimą, kaip pastebėjote ką nors naudojantis telefonu prie vairo. Kokia tai buvo situacija, kas nutiko ir kuo ji baigėsi. Jūsų pasakojimų laukiame adresu konkursai@delfi.lt, keturi laimėtojai bus apdovanoti ERGO civilinės atsakomybės draudimu automobiliui metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją