Skirtingiems mobiliesiems telefonams naudojamos skirtingos programėlės ir funkcijos. Tie, kas naudojasi „iPhone“ mobiliaisiais telefonais, gali rinktis „Driving Focus“ režimą, padedantį sutelkti dėmesį į kelią. Naudojant šią funkciją, visi pranešimai nutildomi arba apribojami. Nustatę „Driving Focus“ režimą ir įjungę kalbos atpažinimo programą „Siri“, galite paprašyti perskaityti jums atsiųstus pranešimus – patiems nereikės žiūrėti į mobilųjį telefoną.

Skambučiai leidžiami tik tada, kai „iPhone“ yra prijungtas prie „CarPlay“, automobilio „Bluetooth“ sistemos arba laisvų rankų įrangos priedo. Norėdami nustatyti šią funkciją, pasirinkite „Nustatymai“ (angl. „Settings“), tada – „Focus“ (liet. „sutelkti dėmesį“), bakstelėkite „Driving“ (liet. „vairavimas“) ir tada aktyvinkite šią funkciją.

Jeigu jūsų mobilusis telefonas „Android“, yra galimybė rinktis „Google Assistant“ vairavimo režimo funkciją – mobilusis taps saugesnis ir lengviau naudojamas vairuojant. Prietaisų skydelyje naudojama kortelėmis pagrįsta sistema, kuri leidžia prietaisą valdyti ir balso komandomis.

Kadangi „Google Assistant“ jau yra įdiegta, jums nereikia atskirai įdiegti kitos programėlės, pvz., „Android Auto“. Galite naudoti savo automobilyje per „Bluetooth“ arba tiesiogiai telefone, nesusieję su automobiliu.

Kai suaktyvinate „Google Assistant“ vairavimo režimą, nutinka keletas dalykų. Akivaizdžiausias pokytis – vartotojo sąsaja sukurta taip, kad ją būtų lengva naudoti vairuojant. Pasitelktos didelės kortelės – konfigūruojami kvadratai ir stačiakampiai, kuriuose rodoma informacija iš įvairių programų, pasiekiamos tokios funkcijos kaip skambinimas ir teksto pranešimai. Be to, galima valdyti balso komandomis ir jums gali garsiai perskaityti tekstą.

Kadangi šis režimas priima balso komandas, nereikia baksnoti kortelių ekrane. Galite įjungti vairavimo režimą pasakę tam tikrą komandą. Taip pat galite naudoti balso komandas norėdami skambinti ir atsiliepti į skambučius, siųsti teksto pranešimus, klausytis muzikos ir t. t. Jei naudosite tam tikras balso komandas, „Google Assistant“ perskaitys gautus tekstinius pranešimus.

Norėdami paleisti šį režimą „Android“ įrenginyje, atidarykite „Google“ programą ir pasirinkite „Nustatymai“. Tada slinkite žemyn ir pasirinkite „Google Assistant“, tuomet – „Transportas“ ir „Vairavimo režimas“.

Programėlės, kurios apdovanoja už saugų vairavimą

Pasaulyje jau yra sukurta programėlių, kurios motyvuoja vairuojančius paisyti eismo taisyklių ir nesinaudoti mobiliaisiais telefonais. Viena iš tokių – „Safe2save“. Daugiau nei 650 000 vairuotojų kasdien naudojasi šia programėle. Ji buvo sukurta po to, kai vienas vairuotojas JAV neteko gyvybės koledžo stotyje siųsdamas SMS žinutę. Programėlės įkūrėja Marci Corry suprato, kad ji taip pat kalta dėl to, jog naudojosi telefonu vairuodama, ir nusprendė pakeisti savo vairavimo įpročius bei įkvėpti tai padaryti kitus. Įsėdę į automobilius, vairuotojai įjungia programėlę ir nesinaudodami telefonu renka taškus būsimiems atlygiams gauti.

Tiems, kurie mėgsta kriptovaliutas, greičiausiai patiks „Mobilio“ programėlė. Kūrėjai turi savo kriptovaliutą, kurią žmonės gali gauti už saugų vairavimą. Bendrovė ieško būdų, kaip valiuta galėtų būti panaudota sumokėti už draudimą. Programėlės kūrėjai taip pat stengiasi leisti jums perkelti kriptovaliutą į kriptovaliutos piniginę, kur būtų galima iškeisti į kitas kriptovaliutas. Suma, kurią gausite, svyruos priklausomai nuo monetos vertės.

Straipsnis paruoštas naudojantis šiais šaltiniais:

https://www.homeincomeguides.com/apps-that-pay-you-to-drive-safely/

https://www.makeuseof.com/iphone-disable-driving-mode/#:~:text=To%20permanently%20turn%20off%20Driving,then%20toggle%20it%20to%20off

https://www.lifewire.com/what-is-android-driving-mode-5210952

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją