„Siekiant nulio žūčių keliuose („Vizija – nulis“), 2020 metų rugpjūtį prasidėjo iniciatyvos#Segėk atšvaitą ir #VairuodamasVairuok turas per Lietuvą. Organizatorių komanda aplankė dar 7 Lietuvos miestus ir kaimus. Kiekviename iš jų vyko šventiniai renginiai, kuriuose žmonės turėjo galimybę dalyvauti iniciatyvų veiklose, skatinančiose saugų eismą. Viena iš jų – atšvaitų efektyvumo stendas: renginio dalyviai galėjo įsitikinti atšvaitų efektyvumu ir pamatė, kokie pavojai gresia nenaudojant šviesą atspindinčių elementų. Kita, ne mažiau svarbesnė, veikla, – vairuotojų reakcijos stendas, kuris suteikė galimybę savo kailiu išbandyti, kokią neigiamą įtaką vairuojant daro naudojimasis telefonu ar kaip pavojinga vairuoti apsvaigus nuo alkoholio“, – apie inicijuotą #Segėk atšvaitą ir #VairuodamasVairuok pasakoja Lietuvos automobilininkų sąjungos vadovas Šarūnas Jankauskas.

„Vizija – nulis“, nulio žūčių keliuose siekime kartu, – tokiu šūkiu turo organizatoriai kviečia eismo dalyvius atkreipti dėmesį į esamą situaciją ir prisidėti prie avaringumo Lietuvos keliuose bei gatvėse mažinimo.

Atsidurti avariją imituojančiame automobilyje, pajusti, kaip apsiverčia mašina ar kas įvyksta staiga stabdant, išbandė jau tūkstančiai žmonių. O kaip sekėsi tiems, kurie sumanė vairuoti su „girtais akiniais“? Aida Ačienė neslepia, kad jei tai bent kažkiek atitinka realybę, atskirti, kur žmogus – eismo dalyvis, o kur – kas nors kito, neįmanoma.

„Toks rūkas akyse, kad tiesiog sunku atskirti, kur eismo dalyvis, kur visa kita. Tikrai daugelis dalykų verčia pamąstyti“, – sako A. Ačienė.

Politikas Arvydas Nekrošius, pabandęs rašyti žinutes ir atlikti užduotis, pripažino, kad tik iš pradžių viskas atrodė lengva.
„Kai pradėjau spaudyti ir rinkti žinutę, dėmesys labai blaškėsi. Toks įrenginys aiškiai parodo, kaip pavojinga vairuoti rašant žinutes“, – prisipažino A. Nekrošius.

Turas netrukus keliaus toliau, tad susipažinti su misija „Vizija – nulis“ turės galimybę visi Lietuvos gyventojai.

„Dažnas pavyzdingas eismo dalyvis, elgdamasis kelyje atsakingai, gerbdamas kitus, tai daro jausdamas eismo dalyvio pareigą, tačiau nustemba sužinojęs, kad atsakingo pavyzdžio kelyje rodymas iš tiesų yra milžiniškas indėlis siekiant mažinti žūtis keliuose“, – sako Š. Jankauskas.

Tie, kurie mano, kad naudojimasis telefonu ar alkoholis yra suderinami su vairavimu, atvykite į iniciatyvos renginį Jadagoniuose, rugpjūčio 15 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)