Vos per plauką išvengta tragedijos – rankoje laikydama telefoną moteris, anot įvykių liudininkės, per plauką netapo dviejų berniukų žudike. Du berniukai ruošėsi eiti per gatvę – neskubėjo, apsidairė, keli automobiliai sustojo jų praleisti. Liudininkė sėdėjo keleivio vietoje viename vaikus praleisti sustojusių automobilių.

Berniukams pradėjus eiti per gatvę, iš paskos liudininkės „Citroen“ automobiliu privažiavusi moteris pradėjo lenkti visus automobilius ir vos nepartrenkė vieno iš dviejų berniukų.

„Greičiausiai ją sustabdė tik garsas, nes priekyje buvusio automobilio vairuotojas pradėjo pypsenti, – iškart po įvykio šiurpia patirtimi dalijosi liudininkė, beje, ji nufilmavo įžūlią vairuotoją. Tuomet išvydo, kad per plauką kraupios avarijos kaltininke netapusi vairuotoja prie ausies laiko prispaudusi telefoną. Istoriją paviešinusios moters sutuoktinis nusprendė sustabdyti „Citroen“ vairuotoją ir pasiteirauti, kodėl ji šitaip pasielgė, o ši, nepaleidusi telefono iš rankų, toliau vairavo.

Tokia istorija praėjusią vasarą pasidalijusi moteris neslėpė, kad likti nuošalyje ir apsimesti, jog nieko neįvyko, tiesiog negalėjo. Nuotrauką ir įvykio aprašymą liudininkė įdėjo ne tik į socialinius tinklus – apie įvykį pranešė ir policijai. Ir nors atsakymo iš pareigūnų nesulaukė, policija nenumojo ranka. Pareigūnai atkreipė dėmesį, kad būtent neabejingas liudininkės poelgis ir neleido „Citroen“ vairuotojai išsisukti nuo atsakomybės, – teko pasiaiškinti policijai ir dar sumokėti baudą.

„Minėtai vairuotojai surašytas protokolas ir paskirta 75 Eur bauda. Primename, kad nuotrauka, kurioje galimai užfiksuotas teisės pažeidimas, gali būti laikoma leistina įrodymo priemone administracinėje byloje, jeigu nuotrauka kokybiška. Joje turi būti aiškiai matomas automobilio valstybinis numeris ir aplinka, iš kurios galima vienareikšmiškai spręsti apie Kelių eismo taisyklių pažeidimo faktą, konkreti automobilio pastatymo vieta ir greta esantys objektai, parodantys, kad pastačius automobilį yra padarytas teisės pažeidimas, kelio ženklai. Turi būti nurodyti pažeidimą užfiksavusio ir jo padarymo aplinkybes žinančio asmens kontaktiniai duomenys, leidžiantys jį kviesti liudytoju administracinio teisės pažeidimo byloje“, – pasidomėjus, kuo baigėsi istorija, atsakė Vilniaus apsk. policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

„Citroen“ automobilį vairavusiai moteriai paskirta didesnė nei minimali bauda – už tokį pažeidimą numatyta bauda siekia nuo 60 iki 90 eurų.

„Nežvairuok“ vaizdo eksperimente dalyvavę žinomi žmonės jau išbandė, kaip dingsta atidumas vairuojant ir kalbant telefonu, kai jis laikomas rankoje. Pareigūnai primena, kad, esant būtinybei naudotis mobiliuoju telefonu, vairuotojas privalo sustoti kelkraštyje taip, kad netrukdytų eismui, ir išjungti automobilio variklį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)