Kaip pasakojo „Delfi“ savireklamos vadovė Sandra Šalčė, šia pirmąkart rengiama akcija gilinti supratimą, jog telefono naudojimas vairuojant sukelia kartais ir nepataisomas bei itin skaudžias pasekmes. Tyrimai parodė, kad vairuojant ir tuo pat metu naršant telefone net aštuonis kartus padidėja tikimybė patekti į eismo įvykį.

„Žinoma, greitai esminiai pokyčiai visuomenėje neateina. Tam visuomet reikia laiko, todėl pats projektas „NežVairuok“ ir yra tęstinis bei vykta antrus metus. Na, o šia pirmąkart rengiama akcija „savaitė be telefono“ siekiame priminti ir motyvuoti padėti savo išmanųjį telefoną į šalį bei vairuoti be blaškymosi ir pašalinių trikdžių.

Svarbu, kad žmonės suvoktų to daromą žalą ir jos mastą. Tad prisidėti prie akcijos kviečiame visus norinčius, o kartu ir darbovietes, kurios savaitę be telefono galėtų paversti iššūkiu savo darbuotojams. Noriu paraginti imtis šio iššūkio kartu su kolegomis ar draugais ir neatrašyti į žinutes, neskaityti elektroninio pašto vos tik užsidega raudonas šviesoforo signalas. Nieko nenutiks jei į žinutę atsakysite ir vėliau, o naujieną perskaitysite nebevairuodami“, – kalbėjo S. Šalčė.

Sandra Šalčė

Dalyvaujantieji akcijoje „savaitė be telefono“ jau liepos 19–ąją galės savo „Facebook“ profilyje pasikeisti akcijos viršelio nuotrauką, profilio nuotraukos rėmelį ar išpublikuoti „Instagram“ pranešimą, kuris skelbs apie dalyvavimą bei socialinio tinklo draugus informuos apie atsakingo vairavimo svarbą.

Atskirai bus skelbiamas ir prie akcijos prisidėjusių bei taip socialinę atsakomybę parodžiusių įmonių sąrašas. Dalyvauti norinčios įmonės taip pat yra kviečiamos dalintis svarbia žinute „Facebook“ pasikeičiant viršelio nuotrauką ir užpildyti registracijos formą oficialiame socialinės iniciatyvos puslapyje www.nezvairuok.lt/akcija.

Anot „Delfi“ savireklamos vadovės, nors akcijai be telefono prie vairo skirta tik savaitė, saugumo prie vairo nereikėtų pamiršti ir vėliau. „Nors pati akcija truks visą savaitę nuo liepos 19 dienos, jos svarba nenublanks akcijai pasibaigus. Svarbiausia visiems kartu skleisti žinią ir gilinti suvokimą, kad vairuoti ir naudotis telefonu yra pavojingas visiems eismo dalyviams. Ekspertų teigimu, naudojimasis telefonu už vairo yra net šešis kartus pavojingesnis nei vairavimas išgėrus“, – pastebėjo S. Šalčė.

Iki pat vasaros pabaigos vyksianti socialinė iniciatyva „NežVairuok“ kviečia prisijungti jau dabar ir kartu siekti saugesnio elgesio kelyje. „NežVairuok“ iniciatoriai pasakojo, jog jau yra sukurta daina.

Šiuo metu taip pat yra kuriamas ir mokykloms skirtas mokumentinis filmas bei kiekvieną antradienį, 21:30 val. „Delfi TV“ eteryje rodoma speciali „NežVairuok“ laida. Daugiau informacijos apie socialinę iniciatyvą „NežVairuok“ rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)