Dešimt minučių anksčiau įvažiuoji į miestą. Tada praleki pro pusę miesto be ilgų sustojimų. Vienas kitas šviesaforas. Įleki dešimt minučių vėliau. Tu sustoji viename kamštyje. Tada antrame… Pasaka be galo. Tiesa, radaras priešais įvažiavimą į miestą. Sako, kad jis neveikia. Sako, kad jis tik sudrausminti, o kelių erelių nefiksuoja. Kiek gi ten galima viršyti? 10 km/h? Ar dėl tiek baudžia? Ar greičio matuoklio paklaida išvis fiksuoja tokį skirtumą? Policija gi nefiksuodavo tokio nedidelio skirtumo. Jonas sakė, kad kažkada po gimtadienio lėkė pro šitą radarą kone dvigubai greičiau. Galvojo, kad praras teises. Iki šiol jokios baudos negavo, o jau metai praėjo. Turbūt neveikia.

Šnai... Pyyypt. Kas čia buvo dabar? Vos spėjau sureaguoti. Būčiau atsitrenkęs į tą žioplį raudoname visureigyje. Erelis! Tikras kelių erelis. Sako, kad tokius automobilius perka tik dėmesio ištroškę. Na, tie, kur mažą kelnėse turi, užtat vairuoja automobilį dydžio per kelias juostas. Savotiška dydžio kompensacija. Gerai, kad spėjau pristabdyti. O tas nurūko it nieko nebuvę. Būčiau per jį laukęs kokias dvi valandas pareigūnų. Tokie ereliai dažniausiai nesutinka pasirašyti eismo deklaracijos. Geriau taikiai išsiskirtume. Ir dvi valandas nelauktume. Bet kur tau? Tikras erelis.

Reikia pagarsinti muziką. Tokią gerą dainą groja. Primena tą smagų vasaros festivalį prie jūros. Kaip jis ten? Na, tas medis. Buvo smagu su ta mergina. Klevas?.. Ne, ne klevas. Bet taip ir nepasimylėjome automobily. Per daug alaus. Karklė. Va, karklė. Reiks šiemet su draugais važiuoti. Bet tas karantinas. Kodėl mes nepasimylėjome su ta mergina? Karklė, o ne klevas.

Šast... Drdrdrdr. Oplia, kas čia dabar? Sirenos? Vos išgirdau per muziką. Reikia sustoti šalikelėje. Kodėl tie su sirenomis gali lakstyti tokiais greičiais? Kažkur skuba. Tikiuosi, kad laiku sustojau. Negausiu baudos, kad nepasitraukiau iš karto.

Baudos, baudos... Vairavimas toks įtemptas. Visur taisyklės... Tai kodėl mes nepasimylėjome tada? O kokia mergina šalikelėje! Tarsi undinė. Jos krūtinė tokia didelė. O tas įlinkis ties... O kojos? Ar ji iš jūros putos plaukus? Būtų ji mano... Ji ir aš Karklėje...

Babakšt... Kas čia vyksta? Aš tai nemačiau to motociklisto? Būčiau matęs, būčiau sustojęs. Nejaugi aš numušiau tą motociklą? Kas čia dabar? Kol aš užsižiūrėjau į tą undinę, tai tas motociklas nardydamas tarp automobilių į mane atsitrenkė? Iš kur jis atsirado? Iš kur tas motociklistas? O gal aš jį nutrenkiau? Nesu žioplys. Aš gi nežiopsojau. Aš vairavau...

Šis rašinys dalyvauja konkurse NežVairuok. Autorius gali laimėti ERGO civilinį draudimą metams ir/arba iPhone 11 mobilųjį telefoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)