Kitą sekundę pajutau į ranką brukamą, fotografavimui jau paruoštą telefoną. Prispaustas „neatremiamų“ argumentų paėmiau telefoną su viena ranka ir pradėjau taikyti, kad visas ekipažas tilptų į ekraną. Ir staiga išgirdau − barkšt. Iš karto supratau, kad į automobilį kažkas atsitrenkė, todėl nedvejodamas tuoj pat sustojau.

Priekyje ir pro šoninius langus nieko nepastebėjau, bet pažiūrėjęs pro galinio vaizdo veidrodėlį, pamačiau ant gatvės gulinčią katytę... Draugai iš manęs išgirdę šią žinią sustingo ir nepratarė nė žodžio. Patys suprato kokią kvailystę padarėme.

Deja, bet Biliūno „Kliudžiau“ scenarijų pakartojau aš, tik aplinkybės buvo šiek tiek kitokios. Lanką pakeitė automobilis, o jaunatvišką smalsumą – išmaniųjų įrenginių išprovokuotas neatsargumas. Nuo tos tragiškos dienos amžiams įsisąmoninau (tikiu, jog ir mano draugai suprato), kad vairuojant automobilį liesti telefoną yra griežtas tabu.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „NežVairuok“. Siųskite savo istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „iPhone 11“ telefoną bei ERGO draudimą metams! Konkurso taisykles rasite paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)