Black Angus jautienos ir čioriso mėsainis

Reikės:

  • 1 vnt. brioche sviestinės bandelės
  • 35 g naminio rūkytų jalapenų majonezo (kaip jį pagaminti, žiūrėkite ČIA)
  • 25 g Aisbergo salotų
  • 30 g pomidorų
  • 20 g marinuotų agurkėlių
  • 150 g sausai brandintos maltos Black Angus jautienos + druskos/pipirų
  • 100 g maltos čioriso dešrelės mėsos
  • 40 g lydyto ghi sviesto (receptūra – žemiau)
  • 40 g čederio sūrio
  • 40 g šoninės
  • 30 g baltų svogūnų
  • 150 g virtos, gruzdintų arba keptų naminių bulvių (receptūra – žemiau)

Gaminimas:

  1. Jautienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, išverskite iš čioriso dešrelės mėsą, suformuokite maltinukus ir kepkite įkaitintame aliejuje arba su „ghi“ lydytu sviestu iš abiejų pusių – jautienos apie 3 min. iš abiejų pusių, čioriso ilgiau. Kad gerai iškeptų, ant abiejų maltinukų patepkite lydyto sviesto.
  2. Šoninę ir baltą svogūną galima kepti prieš arba kartu su maltinukais. Sumažinkite kaitrą, sudėkite ant jautienos maltinuko viršaus čederio sūrį, čioriso maltinuką, keptą šoninę, keptus svogūnus ir išjungę kaitrą palaukite, kol išsilydys sūris.
  3. Kol mėsainiai kepa, bandelę perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių keptuvėje su šlakeliu lydyto sviesto.
  4. Užtepkite naminį majonezą ant abiejų bandelių, sudėkite paeiliui: salotas, pomidorus, agurkėlius, maltinukus kartu su sūriu, šonine ir svogūnais.

Virtos, gruzdintos arba keptos naminės bulvės

Reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 500 ml rapsų aliejaus (galima naudoti keletui kartų)
  • druskos

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves ant silpnos ugnies, vidus turi likti kiek kietesnės, kad nesuirtų. Atvėsinkite. Tuomet pirštais atsargiai padalinkite į kelis gabalėlius gruzdinimui arba kepimui keptuvėje su „ghi“ lydytu sviestu.
  2. Gruzdinimui: įkaitinkite prikaistuvyje (~175 °C) rapsų aliejų ir atsargiai mažomis porcijomis sudėkite bulves. Kepkite apie 3 minutes arba tol, kol jos pasidarys švelniai gelsvai rudos. Išimkite bulves ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriniu rankšluosčiu, ir pagardinkite jūros druska.

Lydytas ghi sviestas

Reikės:

  • 200 g 82% riebumo sviesto

Gaminimas:

  1. Visą sviestą sudėkite į prikaistuvį ir jį kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Užviręs sviestas suputos, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite toliau, verdant kaupsis putos. Kartais verdantį sviestą pamaišykite, putų pašalinti nebūtina. Paruoštas lydytas sviestas turi būti aukso spalvos. Jei sviestas šviesiai geltonas, jį dar pavirkite, neperkaitinkite iki tamsiai rudos spalvos.
  2. Ataušinkite sviestą, perkoškite per tankų sietelį.

Indą su lydytu sviestu galite laikyti kambario temperatūroje. Naudojant lydytą sviestą, kepimo metu jis nedegs, jį galima naudoti visur, kur yra naudojamas tradicinis sviestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)