Vienas iš Nacionalinės šefų rinktinės kapitonų Jaroslavas Orševskis teigia, kad komanda yra pavargusi, bet labai laiminga. „Džiaugiuosi, kad turime galimybę atstovauti Lietuvai tokiame čempionate: gauname daug patirties, naujų pažinčių, stipriname ryšius su kolegomis. Tikime, kad esame geras pavyzdys jaunajai virėjų kartai.“

Vienas prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių čempionatų sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų. „Culinary World Cup 2018“ čempionate dalyvauja virtuvės profesionalai iš daugiau nei 75 pasaulio šalių, čia vyksta 120 įvairių komandinių rungčių, apie 2000 virtuvės šefų varžosi asmeninėse rungtyse, teisėjauja 55 tarptautiniai teisėjai, o parodoje lankosi net 30 000 gastronomijos srities gerbėjų.

Apie „ART stalo“ rungtį

LRVVKA vykdomoji direktorė ir komandos vadybininkė Jūratė Mikalkėnienė pasidalijo „ART stalo“ rungties detalėmis.

„Salėje gaminti pradedama nuo 5 val. ryto, per tris valandas reikia paruošti savo stalą, o 8 val. suskamba gongas – tuomet dvi valandas po salę vaikšto teisėjai ir vertina. Nuo 10 val. atsidaro paroda ir pradeda rinktis parodos lankytojai, jie vaikšto, fotografuoja maistą, todėl pagaminti patiekalai turi būti gražūs visas 12 valandų. Viskas turi gražiai derėti, nesikartoti formos ir technikos. Vertindami komisijos nariai žiūri, ar teisingai uždėta glazūra, ar tinkamai susluoksniuota, ar nėra šešėliavimo ir t.t. Dienos pabaigoje susumuojami balai.

ART stalą sudaro (3x4 metrai): meninė skulptūra trijų skirtingų technikų iš maisto produktų (aukštis nuo 60 iki 100 cm); 4 skirtingi vieno kąsnio užkandžiai šešiems asmenims; šventinis, banketinis patiekalas 8 asmenims; 3 skirtingi užkandžiai 1 asmeniui; lacto-ovo trijų patiekalų meniu 1 asmeniui; 5 patiekalų restorano meniu 1 asmeniui; 4 skirtingi restorano desertai 1 asmeniui; 4 skirtingi pyragėliai 6 asmenims.“

Nacionalinė šefų rinktinė

Komandos sudėtis

Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“ ir Jaroslavas Orševskis, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornikas; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenijus Volkovas, viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“, Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“; Monika Garnelė ir Dovilė Valentienė, konditerijos įmonė „Jo malonė“; pagalbininkai Artūras Braslauskas ir Vladimiras Tolkačiovas. Komandos vadybininkė, LRVVKA vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)