Lapkričio 22–29 d. vyksiančiame renginyje lietuviai savo profesionalumą stengsis pademonstruoti pristatydami savo namų darbus – ART stalą ir kaudamiesi ringe, kur teks vietoje pagaminti net 330 porcijų aukštąjį pilotažą demonstruojančių gurmaniškų patiekalų.

Kiekvienas patiekalas gerai apgalvotas – receptai gludinti ne mėnesį ir ne du. Pagrindinis siekis – į vieną lėkštę sudėti kuo daugiau įvairių gamybos technikų, suderinti kuo daugiau skirtingų ingredientų. Taip, remiantis pateiktomis čempionato taisyklėmis, ir atskleidžiamas tikrasis meistriškumas.

Degustacinė vakarienė

Paskutinį kartą prieš išvykstant į čempionatą konkursinius geriausių Lietuvos šefų patiekalus įvertino viešbučio „Novotel“ restorane „Novo2“ surengtos degustacinės vakarienės svečiai.

Degustacinė vakarienė

Šventinės vakarienės užkandžiui buvo patiekta kepta arktinė menkė su saldžiąja bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Kaip pagrindinis patiekalas ragauta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Galiausiai visus vakaro svečius tiesiog pavergė paskutinis vakarienės akordas – desertui patiektas bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)