Reikės:

• 400 g. maltos jautienos
• 2 v.š. ,,Obelių” rapsų aliejaus
• Druskos, pipirų
• 3 skiltelių česnako
• 3 v.š. “Obelių” pomidorų padažo
• 1 skardinės pomidorų savo sultyse
• 3 nedidelių cukinijų
• 200 g. rikotos sūrio
• 100 g. fermentinio sūrio
• Šviežio baziliko

Cukinijų lazanija

Gaminame:

1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir iškepame.
2. Į keptuvę įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų, kepame minutę.
3. Į keptuvę dedame pomidorų padažo, supilame pomidorus su sultimis, išmaišome. Kai viskas užverda, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir troškiname mėsos padažą 30-40 minučių.
4. Cukinijas supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome druska ir po kelių minučių popieriniais rankšluosčiais pašaliname išsiskyrusį vandenį.
5. Cukinijų juosteles po vieną pakepiname grill keptuvėje.
6. Į kepimo skardą dedame: sluoksnį mėsos padažo, cukinijų juostelių, rikotos sūrio. Sluoksnius kartojame kol baigiasi produktai, užbaigiame rikotos sluoksniu.
7. Ant viršaus beriame tarkuoto fermentinio sūrio.
8. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
9. Patiekiant pabarstome šviežio baziliko lapeliais.

Užsakymo nr.: PT_79529377