Mangų majonezo sumuštiniai

Jei nesinori ant sumuštinio sviesto, puiki ir egzotiška alternatyva - mangų majonezas.

Reikės:

• 5 šaukštų „Obelių“ naminio majonezo
• Raudonojo svogūno
• Aitrosios paprikos
• Sunokusio mango
• Citrinos
• Kvietinės duonelės
• Vytinto kumpio
• Saujelės mėtų papuošimui


Gaminimas:

Supjaustome raudonąjį svogūną, aitriąsias paprikas ir mangus kubeliais. Daržovių kiekius galima keisti pagal savo skonį - ar norite sadesnio, ar aštresnio majonezo.

Supjaustytas daržoves sumaišome su majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis.

Šį mangų majonezą užtepame ant kvietinės duonelės riekučių ir ant viršaus uždedame vytinto kumpio.

Papuošimui užberiame smulkintas mėtas.

Skanaus.

Aštrūs mocarela iešmeliai

Norintiems vegetariško užkandžio, aštrūs mocarela iešmeliai bus pats tas.

Reikės:

• 500 g mocarelos rutuliukų
• 1 aitriosios paprikos
• Petražolių
• 200 g Saulėje džiovintų pomidorų
• 1 stiklinės „Obelių“ rapsų aliejaus
• 1 šaukštelio česnako miltelių
• Mažų pomidoriukų
• Druskos
• Pipirų


Gaminimas:

Į dubenį sudedame visus ingridientus: mocarela rutuliukus, smulkintą aitriąją papriką, smulkintas petražoles, saulėje džiovintus pomidorus, paskaniname česnako milteliais, druska bei pipirais ir užpilame rapsų aliejumi. Jei nemėgstate labai aštriai, galima atriosios paprikos įdėti kur kas mažiau.

Viską išmaišome ir paliekame šaldytuve 4 val. marinuotis.

Suveriame paeiliui mocarela rutuliukus, džiovintus ir šviežius pomidorus ant medinių iešmelių.

Skanaus.