Šefai pristatė savo konkursinius patiekalus

Jaukioje erdvėje dalyvavę daugiau nei šimtas dalyvių ragavo tris patiekalus: užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. Užkandį pristatė viešbučio „Novotel“ šefas Vytautas Zdanauskas: „Pasirinkome gaminti karštą užkandį. Tai – kepta arktinė menkė su saldžia bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Tikiuosi, kad tokia skonio variacija patiko ir jums.“

Renginį ir šefus pristatęs aktorius Aleksandras Kleinas kalbino šefą Artūrą Braslauską, kuris anksčiau taip pat buvo Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas: „Varžybose netrūkdavo iššūkių, tačiau tikiu, kad dabartinė patirtis ir šių metų komandos sudėtis parneš Lietuvai aukštas pozicijas ir bilietus į pasaulinę kulinarijos olimpiadą.“

Šventinė vakarienė

Pagrindiniam patiekalui buvo pasirinkta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Už karštą patiekalą atsakingas restorano „Siesta“ šefas Jaroslavas Orševskis pasakojo: „Jautiena, kurią vešimės į varžybas ir gaminome dabar, yra lietuviška – patirtis rodo, kad ją gaminti yra lengviausia ir išgauname geriausią rezultatą. Tikiu, kad šiame patiekale turėjote pajusti ir saldumą, ir rūgštumą, ir kartumą, ir kitus skonio pojūčius.“

Vakarienę vainikavo konditerės Tomos Piskarskaitės (restoranas „Amandus“) kurtas desertas: bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas. Egzotiškų skonių derinys nepaliko abejingų.

Šventinė vakarienė

Trumpai apie varžybas ir komandą

Prieš ketverius metus suburta Nacionalinė šefų rinktinė, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ bei kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai pasaulio kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, kuris vyks lapkričio 23–29 d. Liuksemburge.

Šventinė vakarienė

Čempionate rungsis 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų iš Kanados, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų, Meksikos, Norvegijos, Singapūro, Švedijos, Pietų Korėjos, Tailando ir kt. Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“, ir Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“; Jaroslavas Orševskis, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornikas; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenijus Volkovas, viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“, Edgaras Rutkauskas, restoranas „Dia“; Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“.

Šventinė vakarienė

Nacionalinių komandų rungtis, kurioje kovosime su pasaulio šalių virtuvės virtuozais, susideda iš dviejų dalių: ART stalo ir karštosios virtuvės. Pastarojoje 6 šefai turi pagaminti 110 vienodų trijų patiekalų porcijų – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Šiuos tris konkursinius patiekalus ragavo ir vertino Kaune surengtos šventinės vakarienės dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją