Nepamirškite panaudoti ir firminio padažo mėsai. Jo receptą rasite ČIA.

Ėriukas su jaunomis daržovėmis

Reikės:

  • 160–180 g. ėriuko šonkauliukų
  • 100 g bulvių
  • 40 g mažų morkų
  • 60 g smidrų
  • 40 g šalotinio svogūno
  • aliejaus
  • akmens druskos
  • „Tellicherry“ pipirų

Gaminimas:

  1. Nuvalome ir 2 mm griežinėliais supjaustome bulves. Griežinėlius blanširuojame karštame vandenyje apie 5–6 minutes ir susukame į rožytės formą.
  2. Jaunas morkas ir smidrus taip pat nuvalome ir blanširuojame. Prieš patiekdami su patiekalu kaip garnyrą, suformuotas bulves apkepame su kitomis daržovėmis naudodami aliejų, druską ir pipirus.
  3. Ėriuko šonkauliukus apkepame keptuvėje pagardinę druska ir pipirais. Mėsą iškepame pagal individualius pageidavimus.
  4. Apkeptas daržoves sudedame į lėkštę, ėriuko šonkauliukus prieš pateikdami apvoliojame žaliuose džiūvėsėliuose. Užpilame padažo.

Skanaus!

Ėriuko šonkauliukai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)