Dalyvavimas netradicinėse varžybose suteikė galimybę šefams pasitikrinti fizines jėgas, ištvermę ir valią, kuri būtina dalyvaujant kulinarinėse pirmenybėse, jose patiriant įtampą, ieškant optimalių sprendimų, greitai reaguojant, koordinuojant darbus ir suvaldant visą komandą. Kartu atsitraukimas nuo virtuvės darbų ir laisvos atokvėpio minutės reikalingos stiprinant sveikatą ir atgaunant jėgas, kurių reikalauja intensyvus pasiruošimas rudenį Liuksemburge vyksiančiam kulinarijos
čempionatui „Culinary World Cup 2018“.

Nors individualiai dviračius mina visi Nacionalinės šefų rinktinės nariai, komandoje jie važiavo pirmą kartą, o kai kam dalyvavimas „Velomaratone“ tapo atradimu po ilgos pertraukos. Į trasą stojęs restorano „DIA“ virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas vasarą dviračiu važiuoja į darbą ir kiekvieną dieną numina po keliasdešimt kilometrų.

Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“

„Kauno centre įsikūręs restoranas dviračiu pasiekiamas netgi greičiau nei su mašina, o aktyvi fizinė veikla įkvepia, pakrauna energijos ir suteikia puikios nuotaikos. Šį kartą mėgėjų trasoje numyniau visus 30 km. Šauniai praleidau laiką su geriausia komanda. Tikiuosi, Nacionalinei šefų rinktinei ir virtuvės rungtysė seksis puikiai“, – įspūdžiais dalijosi šefas.

Viešbučio „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“ virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas laisvo laiko turi nedaug, bet progai pasitaikius leidžia jį su šeima, kartu važiuodami dviračiais. „Dukrai tai – didžiausias džiaugsmas ir nauji atradimai. Kartais palenktyniaujame. Vaikams augant fizinis aktyvumas juk labai svarbus“, – pasakojo virtuvės šefas.

Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“

Suburdama Nacionalinės šefų rinktinės narius „Velomaratonui“, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė vadovavosi visame pasaulyje augančia ekologijos, gamtos saugojimo tendencija, kurios svarba ryškėja ir kulinarijos pasaulyje. Pavyzdžiui, prieš dvejus metus pasaulio kulinarijos olimpiadoje nacionalinių komandų ART stalo konditerinėje rungtyje kai kurių komandų, tarp kurių – Švedijos, stalo tema ir meninė skulptūra buvo susijusi su visuotiniu atšilimu, o lėkštėms buvo naudojami kartoniniai stovai iš perdirbtų antrinių žaliavų.

Švedijos stalo ART meninė skulptūra

„Vertiname „Velomaratono“ organizatorių iniciatyvą suburiant ne tik dviračių sporto profesionalus, bet ir gausų būrį mėgėjų, skatinant aktyvią fizinę veiklą ir tausojant gamtą. Tapti šio išskirtinio renginio dalimi, pajusti ore tvyrančią energiją, puikią nuotaiką yra nepakartojamas jausmas, įkvepiantis siekti bendrų tikslų, stiprinti jėgas, ištvermę, nugalint pasaulio kulinarijos čempionate laukiančius iššūkius“, – kalbėjo J. Mikalkėnienė.

Didžiausiame dviračių renginyje Lietuvoje suaugusių mėgėjų trasoje praėjusį sekmadienį važiavo daugiau nei 6000 dalyvių. Iš viso dalyvių skaičius siekė apie 10 000.

Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“

Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, šių metų. lapkričio 23–29 d. kovos su 30 stipriausių pasaulio komandų. Rinktinės laukia dvi užduotys: ART kulinarijos ir konditerijos stalas bei karštoji virtuvė – trys patiekalai po 110 porcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją