Fotosesija jiems visiems buvo lyg dar viena proga susibėgti draugėn. Galiu pasakyti, kad tikrai yra ką veikti, kol sukvieti visą komandą, – juokiasi fotografas, pakviestas įamžinti garsiausius šalies šefus. – Žinau, kad reikėjo ilgai derinti, vieniems teko važiuoti ir iš kitų miestų, kiti, vos nusifotografavę, išskubėjo atgal į darbus.“

R. Daskevičius džiaugiasi, kad daugiau mažiau pažįstant visus virtuvės šefus darbas tampa daug lengvesnis ir malonesnis. Kai kurie Nacionalinės rinktinės šefai dalyvavo ir jo asmeniniame maisto fotografijos projekte „52 kartai“, kur kiekvieną savaitę kuris nors žymus šalies šefas pristatydavo savo patiekalus vakarienei su draugais.

„Projekte dalyvavo ir Darius Dobravolskas dalyvavo, ir Jaroslavas Orševskis, Edgaras Rutkauskas, Deivydas Praspaliauskas. Nors laiko prasme projektas atrodė ilgas, tačiau pabaigoje norėjosi pratęsti, nes visi dalyviai, kurie irgi būtų galėję dalyvauti, netilpo“, – prisimena R. Daskevičius, neatmetantis galimybės kažką panašaus vėl pakartoti.

Nacionalinė šefų rinktinė

Fotosesijos erdvė – D. Praspaliausko restoranas „Amandus“, pasak fotografo, buvo pasirinkta neatsitiktinai. Visų pirma, tokį pasirinkimą lėmė patogi lokacija, juk net trys šefų rinktinės nariai – būtent iš šio restorano. Tačiau įžvalgiai fotografo akiai patiko ir restorano „fotogeniškumas“.

„Kaip ir prie komandos prisijungęs Deivydas, mano galva įnešiantis į ją kažko naujo, taip ir šis restoranas spinduliuoja jaunatviškumu. Man patiko interjero detalės, piešiniai ant sienų, viskas atrodo fotogeniškai“, – kalba jis.

Deivydas Praspaliauskas

Paprašytas praskleisti fotosesijos užkulisius ir papasakoti, kokie atmosfera tvyro komandos viduje, R. Daskevičius džiaugiasi, kad tikrai nesijaučia nė lašelio konkurencijos – tik nuoširdi draugystė: „Pastaruoju metu Lietuvoje pastebiu malonių pasikeitimų. Sumažėjo tas konkurencinis laukas. Daugiau mažiau visi bando patarti, padėti vieni kitiems ir vienas kitą palaikyti. Tai gali pamatyti – anksčiau kokiame nors renginyje būdavo vienas šefas, dabar gali būti ir keturi, ir jie draugiškai bendradarbiauja. Konkuruojantys restoranai puikiai sutaria ir po vienu stogu. Nuo to ir jiems, ir klientams tik geriau. Ir šioje fotosesijoje jautėsi, kad jie visi kaip draugai, kaip viena šeima.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją