Braškių desertas

Reikės:

  • 500 g braškių
  • 3 šaukštų (jei mėgstate saldžiau, galima ir daugiau) klevų sirupo
  • mėtos lapelių
  • pusės citrinos žievelės
  • pusės laimo sulčių
  • 300 g grietinėlės (35% riebumo)
Braškių desertas

Gaminimas:

  1. Braškes stambiai sukapokite peiliu. Saujelę atidėkite, kitas sudėkite į smulkintuvo indą.
  2. Taip pat ant braškių supilkite sirupą, laimų sultis, įtarkuokite citrinos žievelę ir sudėkite mėtų lapelius. Viską susmulkinkite. Jei neturite po ranka elektrinio trintuvo, galima pasidarbuoti šakute, arba bulvių trintuve.
  3. Atskirame inde išplakite atšaldytą grietinėlę iki standžių putų.
  4. Dabar sumaišykite kapotas braškes, braškių trintinį ir plaktą grietinėlę.
  5. Gavote lengvą braškinį putėsį, kurį galima papuošti mėtomis ir braškių skiltelėmis.

***

Restorano „Amandus“ konditerė Toma Piskarskaitė

Apie virtuvės šefę:

Toma Piskarskaitė yra restorano „Amandus“ konditerė. Vienas iš žymiausių ir naujausių jos laimėjimų – „Vyno ir desertų derinių 2016“ konkurse iškovotas prizas. Iš pradžių T. Piskarskaitei konditerija buvo tik kūrybiškas hobis, bet ilgainiui tai tapo jos mėgstamu darbu. Ji taip pat turi savo konditerijos tinklaraštį – „Ragana Cupcakes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)