Kviečiame susipažinti su Nacionalinės Lietuvos šefų rinktinės komanda.

DEIVYDAS PRASPALIAUSKAS
Komandos kapitonas, restoranų „Lauro lapas“, „Bistro1Dublis“,
„Dublis“, „Amandus“ įkūrėjas.

Deivydas Praspaliauskas
  • 2010 ir 2014 m. išrinktas Geriausiu Lietuvos virėju.
  • 2015 m. iškovojo auksą „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurėje“ Sankt Peterburge.
Virtuvėje esu pastaruosius 10 metų. Pirmasis įkvėpimas, žinoma, buvo tada, kai pirmą kartą pamačiau nuo nulio sukuriamą patiekalą ir be didelio supratimo apie maistą suvokiau, kad patiekalas gali gimti tik tada, jei tam skiri laiko ir daug valandų darbo. Įkvepia kiekviena nereali akimirka, ragaujant tobulai paruoštą patiekalą. Jaučiu didelę pagarbą sezonui ir jo gėrybėms, ingrediento kilmei ir auginimo tradicijoms.
Deivydas Praspaliauskas

DARIUS DABROVOLSKAS
„Vytautas Mineral SPA“ virtuvės šefas

Darius Dabrovolskas
  • 2014 m. pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“, Liuksemburge, nacionalinių komandų rungtyje iškovojo sidabro ir bronzos medalius.
  • 2016 m. pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympic 2016“ laimėjo bronzos medalį.
Nors dalyvavau begalėje gastronomijos varžybų (ir laimėti teko ne kartą), vis dar negaliu pagaminti tokios skanios keptos vištienos šlaunelės, kokią vaikystėje man iškepdavo mama.
Darius Dabrovolskas

JAROSLAVAS ORŠEVSKIS
Restorano „Siesta“ virtuvės šefas

Jaroslavas Orševskis
  • 2014 m. pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“, Liuksemburge, nacionalinių komandų rungtyje iškovojo sidabro ir bronzos medalius.
  • 2016 m. pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympic 2016“ laimėjo bronzos medalį.
Šiais metais turiu keletą tikslų – suburti komandą, su kuria gamintume puikų maistą (komanda jau yra!) ir parašyti šiuolaikinės virtuvės vadovėlį moksleiviams. Pats metas populiarinti šefų mokslą jau mokyklos suole!
Jaroslavas Orševskis

VYTAUTAS ZDANAUSKAS
Viešbučio „Novotel“ gamybos vadovas

Vytautas Zdanauskas
  • 2014 m. pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“, Liuksemburge, nacionalinių komandų rungtyje iškovojo sidabro ir bronzos medalius.
  • 2016 m. pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympic 2016“ laimėjo bronzos medalį.
Pirmąjį įkvėpimą gaminti radau jau vaikystėje iš savo mylimos močiutės, na o iki šios dienos dirbu darbą, kurį myliu. Turiu svajonę netolimoje ateityje atidaryti savo restoraną, kur skirsiu receptą savo pirmajai įkvėpėjai.
Vytautas Zdanauskas

ARTŪRAS SAMAVIČIUS
„City Chef“ virtuvės šefas

Artūras Samavičius
  • 2014 metais Baltijos šalių kulinarinės taurės konkurse Sankt Peterburge individualioje nominacijoje laimėjo sidabrą.
  • 2016 m. pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympic 2016“ laimėjo bronzos medalį.
  • 2018-ieji. Pergalė tarptautiniame tuno festivalyje „Girotonno“.
Kasdienybė virtuvėje manęs niekada nenuvilia: visuomet randu galimybę tobulėti, derindamas skirtingus produktus, technikas, skonius, patiekalo dizainą ir daugelį kitų dalykų.
Artūras Samavičius

NIKITA VORNIKAS

Nikita Vornikas

Tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė 2015“, nominacijoje „Baltijos pietūs. Juodoji dėžė“, Sankt Peterburge iškovojo komandinį auksą.

Virtuvėje pradėjau dirbti prieš šešerius metus. Baigęs IT bakalauro studijas, visgi iškeičiau profesiją ir patraukiau į kūrybinę virtuvę. Maistą gaminti patikdavo visada. Artimesnė virtuvė – klasika šiuolaikiškai.
Nikita Vornikas

JEVGENIJUS VOLKOVAS
Viešbučio „Marriott“ gamybos vadovas

Jevgenijus Volkovas
  • 2016 m. išrinktas Geriausiu Lietuvos virėju.
  • 2016 m. pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympic 2016“ laimėjo bronzos medalį.
Virtuvę pasirinkau baigęs mokyklą: nuo to laiko tai tapo mano profesija ir hobiu. Tikslai: puikiai atlikti tai, ką darau, ir nuolat tobulėti. Vadovaujuosi šiuo šūkiu – komanda, susiimam ir varom kokybiškai!
Jevgenijus Volkovas

TOMA PISKARSKAITĖ
Restorano „Amandus“ konditerė

Toma Piskarskaitė
  • „Vyno ir desertų derinių 2016“ konkurso prizininkė.
Po tiksliųjų mokslų studijų konditerija padėjo man išlaisvinti kūrybiškumą. Beprotiškas virtuvės tempas neleidžia nuobodžiauti. Taip jau nutinka, kai hobis tampa darbu.
Toma Piskarskaitė

IRENA BUKAUSKAITĖ-PETRIK
Restorano „Amandus“ virtuvės šefė

Irena Bukauskaitė-Petrik
  • Vyriausia ir daugiausia patirties turinti komandos narė. Patirtis – 15 metų.
Virtuvėje esu nuo 16 metų, tad kurti ir gaminti man ne tik darbas ir hobis, bet ir neatsiejama gyvenimo dalis. „Amandus“ leidžia sujungti ir finansų mokslus, ir darbinę patirtį virtuvėje. Patinka skandinavų ir lietuvių virtuvės.
Irena Bukauskaitė-Petrik

EDGARAS RUTKAUSKAS

Restorano DIA vyriausiasis virėjas

Edgaras Rutkauskas
Įkvėpimą savo kuriamiems patiekalams randu visur – pradedant nuo animacinių filmų ar vaikiškų žaidimų, baigiant kulinarinėmis knygomis ar „crazy“ draugų idėjomis. Mano moto – privalau tobulėti kasdien!
Edgaras Rutkauskas

***

Nacionalinę šefų rinktinę sudaro Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)