Pasak VMU vadovo Valdo Kaubrės, socialiniuose tinkluose dažnai matome gražių pažintinių takų nuotraukas, rekomendacijas, ką aplankyti Lietuvoje. „Žmonės noriai juos lanko, tačiau pastaruosius kelerius metus pastebime, kad šiukšlių miške sparčiai daugėja ir tai liūdina. Norisi gyventojams parodyti, kad miškas yra ne tik grožis, bet jis reikalauja ir daug darbo bei rūpesčio“, - vaizdo įraše kalba V. Kaubrė.

Tuo tarpu rodydamas į surinktą atliekų krūvą, kurioje matomos padangos, remonto atliekos ir automobilių remonto detalės, Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sakė, kad daugiausiai atliekų miškuose aptinkama vietose, kurios yra arčiau kolektyvinių sodų.

„Mieli miško draugai, padarykime „Miško kuopą“ tradicija. Tikiu, kad kiekviename miške atrasime mažą židinuką atliekų, kurias palikome mes, mūsų draugai ar kaimynai. Būkime sąžiningi prieš save, nes miškas nėra vieta atliekoms palikti.

<...> Būkite atsakingi ir mokėdami už senų padangų išvežimą, patikrinkite vežėjo dokumentus, pasidomėkite, kur šios atliekos bus išvežtos, o remontuojant automobilį – paklauskite, kur bus išvežamos po remonto likusios atliekos“, - į visuomenę kreipėsi S. Gentvilas.