Vyrauja minimalizmas

Prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pasakojo, kad šventiniai indai, stalo įrankiai, taurės, servetėlės, žvakidės – praktiški dekoro elementai, kurie kiekvienai šeimai padės sukurti savitą, įspūdingą šventinį stalą ir visuose namuose paskleisti šventinę nuotaiką. „Juk tikra šventė yra tada, kai sėdėdami prie stalo galime tiesiog mėgautis buvimu kartu, prisiminti šviesias akimirkas, pamiršti rūpesčius. Tad, artėjant gražiausioms metų šventėms, savo klientams pristatome atskiras stalo puošybos kolekcijas, pateikiame skirtingų puošybos elementų pasiūlymus, parodome ir patariame, kaip iš atskirų elementų sukurti vientisą šventės dermę namuose“, – pasakojo pašnekovė.

Stalo puošyba

Anot jos, atsižvelgiant į vyraujančias puošybos tendencijas, šiemet galima sau leisti pasinerti į pastelinių spalvų žaismą. „Išlaisvinkite vaizduotę, kūrybiškumą ir puoškite namus, nes su pastelinėmis spalvomis sunku perspausti ir lengva eksperimentuoti. Taip galėsite derinti jau turimus žaisliukus su naujais, o minimalizmą – su retro stiliumi. Beje, „Maximos“ pardavimų duomenys rodo, kad vis daugiau dėmesio sulaukia pasiūlymai, kuriuos renkasi būtent minimalistai, mėgstantys skandinavišką stilių ir dizainą. Subtilūs žiemos motyvai ir elegancija puikiai perteikia švenčių nuotaiką, tačiau išlaiko švaros pojūtį. Švelnių spalvų dekoro elementus patartina derinti prie kambario sienų spalvos, baldų, šviestuvų“, – sakė E. Dapkienė.

Savo kalėdinėje pasakoje ji kviečia numatyti vietą Kalėdų Seneliui – senoviška kėdė su šiltu pledu ar prie eglutės pristumtas minkštas fotelis puikiai tiks laukiamo svečio atokvėpiui. „Jeigu šalia paliksite ir gardžių sausainių, tapsite Kalėdų Senelio „numylėtiniais“ – vaikai dar stipriau pajus šventės magiją“, – šypsosi pašnekovė.

Kūčios ir šv. Kalėdos – tai metas, kai naktis yra ilgiausia, o tam, kad tamsa būtų įveikta, ji pataria iškabinti kuo daugiau lempučių: kieme, languose, ant eglutės – jos tiks visur. „Jų švieselės tamsiais žiemos vakarais suteiks ne mažiau jaukumo negu spragsintis židinys. Svarbiausia, pasirūpinkite, kad į žvakides būtų statomos tinkamo dydžio žvakės – tik tada jos stovės tvirtai ir saugiai. Žinoma, žvakides su žvakėmis statykite atokiau nuo užuolaidų, eglutės ar kitų degių daiktų. Geriausia – ant stabilaus paviršiaus – tiesiog stalo viduryje“, – pasakojo direktorė.

Dalijamės 6 patarimais, kurie padės papuošti stalą

1. Pradėkite nuo staltiesės

Jei neturite specialiai Kalėdoms skirtos staltiesės, dar nevėlu įsigyti arba naudokite paprastą baltą. Ją galite papuošti ant viršaus uždedami žalią ar blizgantį takelį. Tiesa, jei ruošiate stalą Naujiesiems metams ir tikite astrologija, nenaudokite šiemet raudonos spalvos, nes ateinantys metai yra Jaučio, o šis, kaip žinia, raudonos spalvos labai nemėgsta.

2. Naudokite šventiškus indus ir stalo įrankius

Jei turite kalėdinių lėkščių – puiku, naudokite jas. Jei neturite, paprastas lėkštes galite papuošti eglių šakelėmis, kad atrodytų šventiškiau.

3. Puoškite stalą žvakėmis

Žvakės ypač tiks tiek kalėdiniam, tiek Naujųjų metų stalui. Padėkite jas stalo viduryje ir mėgaukitės šventine nuotaika.

4. Puošybos elementus rinkitės kuo žemesnius

Jei darote ar perkate kalėdines stalo puokštes, nesirinkite jų labai aukštų. Jos trukdys paimti maistą, bendrauti vieniems su kitais ir galiausiai bus nuimtos nuo stalo. Tiek gėles, tiek žvakes rinkitės kuo žemesnes.

5. Puošmenas pasidarykite patys

Paimkite ar nusipirkite nedideles kvadratines skaidrias vazeles, užpildykite jas spanguolėmis, įpilkite vandens ir įmerkite žalumynų – toks puošybos elementas bus išskirtinis ir žiemiškas. Beje, jei stalo puošybos elementus darysite patys, darykite juos likus kelioms dienoms iki šventės.

6. Nepamirškite servetėlių laikiklių

Atrodo, smulkmena, bet ji išties papuošia stalą. Jei turite, naudokite pirktines, jei ne – servetėles galite aprišti tiesiog juostele, papuošti žalumynų bei spanguolių šakelėmis. Kad ne tik gražiai atrodytų, bet ir maloniai kvepėtų – įdėkite rozmarino šakelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)