Populiariausios klasikinės silkės

Anot moters, švenčių nuotaika įmonėje pradedama justi jau spalio mėnesį. „Lapkričio mėnesį pradedame gauti padidintus užsakymus į užsienio rinką, taip pat sulaukiame padidėjusių klientų srautų bei tiekėjų užklausų dėl žaliavų apimčių šventiniam laikotarpiui. Tuomet pradedame su tiekėjais derinti žaliavų poreikį, planuojame gamybos apimtis, darbuotojų srautus, su prekybos tinklais ir kitais pirkėjais deriname šventines akcijas, kiekius bei periodus“, – apie prieššventinius darbus pasakojo vadovė.

Įmonė gamina daugiau nei 100 įvairių gaminių. Iš jų virš 40 gaminių gaminama su privačiais ženklais. Įmonės gamybinėse patalpose žuvis sūdoma, marinuojama, kepama, ruošiami kulinariniai gaminiai.

Nors lietuviai ištikimi tradiciniams silkės gaminiams, įmonė kasmet stengiasi savo klientams pateikti naujovių. „Šiemet viena iš naujienų – kepta menkė, itin patogioje 350 g pakuotėje, trijų rūšių: su daržovėmis, su grybais ir pomidorų padažu. Taip pat šiais metais silkių gurmanams pateikėme – silkių filė su kaparėliais ir alyvuogėmis“, – pasakojo pašnekovė.

Vis dėl to labiausiai prieš šventes, anot jos, žmonės perka silkę, kuri jau eilę metų paženklinta kaip populiariausia prekė Lietuvoje – „Silpnai sūdyta silkių filė aliejuje”, taip pat – silkių filė su džiovintais pomidorais aliejuje „Šventinė”, kuri taip pat yra pelniusi populiariausios prekės Lietuvoje ženklą, ir žinomiausią įmonės produktą – silkių filė „Eglutė”.

„Kiekviena šeima švenčių metu turi savo tradicijas, tačiau, net neabejoju, kad kiekvieno šventinį stalą papuošia silkė“, – šypsojosi L. Pilkienė.

Neišmatuojama vertė

Anot jos, kiekvienas, bent truputį maisto verte besidomintis žmogus, žino, jog žuvį ir kitas jūros gerybes valgyti sveika. „Per pastaruosius dešimt metų gerokai išaugo jūros produktų vartojimas. Tačiau net neabejoju, kad silkė nuo Lietuvių stalo niekada nedings“, – sakė vadovė.

Anot jos, silkė labai vertingas maisto produktas, nekaloringas, lengvai virškinamas. „Silkė – subalansuotas mineralų šaltinis. Ši žuvis aprūpina organizmą selenu, jodu, fosforu, kalciu, magniu, fluoru, cinku, vitaminais A, D, B12, E. Selenas mažina riziką susirgti vėžiu, gerina smegenų veiklą ir stiprina kaulus. Silkėje gausu omega 3 riebalų rūgščiu, oleino rūgšties, baltymų. Žuvies riebalai pasisavinami lengvai, jų apykaita kitokia nei gyvulinių riebalų, todėl nereikia baimintis priaugti svorio. Omega 3 gerina kraujo apytaką smegenyse ir visos širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą. Šios rūgštys šalina iš organizmo kenksmingą cholesterolį. Be to silkė yra nebrangi, palyginus su kitomis žuvimis“, – teigė įmonės pardavimų vadovė L. Pilkienė.

Paklausta, kiek klientams svarbu ekologiškos pakuotės ir tvarumo idėjos, moteris sakė pastebinti, kad tuo daugiau rūpinasi jaunoji karta. „Mūsų tikslinė auditorija – vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonės, tačiau, tai nereiškia, jog galėtume nesirūpinti ekologiškumu ir tvarumu. Įvairūs maži pasirinkimai gali kiekvieną verslą, o taip pat produktą paversti draugiškesniu gamtai ir pirkėjui: mažiau druskos, mažiau E ženklų, atsisakoma kelių sluoksnių pakuotės ir t.t.“, – sakė pašnekovė.

Jau daugiau nei 20 metų įmonė bendradarbiauja su lietuvišku prekybos tinklu „Maxima“. „Šie ilgalaikiai santykiai bei pasitikėjimas yra didžiausia mūsų partnerystės vertybė, kuri duoda abipusę naudą. Įmonėje gaminami gaminiai yra unikalaus skonio ir aukščiausios kokybės, kurie atitinka keliamus „Maximos“ reikalavimus ir įdiegtas kokybės valdymo sistemas. Produktas, patekęs į šio prekybos tinklo lentyną, yra saugus, patikrintas ir aukščiausios kokybės. „Maxima” parduotuvėse prekiaujame daugiau nei 30 mūsų įmonėje pagamintų gaminių“, – sakė vadovė.

Gausus pasirinkimas

Anot „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės, tikriausiai nėra tokio stalo, ant kurio per didžiausias metų šventes nebūtų patiekta silkė – vienas iš tradicinių šventinių patiekalų. „Statistika rodo, kad gruodžio mėnesį skirtingų silkės gaminių šalyje parduodama beveik dukart daugiau nei kitais mėnesiais. Patiekalų su silke gaminama pačių įvairiausių: nuo tradicinių mišrainių iki įmantrių užkandėlių. Mūsų duomenys rodo, kad gruodį klientai įsigyja apie 500 tonų silkės gaminių ir patiekalų, kurių sudėtyje yra silkės. Palyginimui, kitais mėnesiais silkės vidutiniškai parduodama apie 230 tonų“, – pasakojo direktorė.

Silkė „Maxima“ parduotuvėse patiekiama ir parduodama pačiomis įvairiausiomis formomis: aliejuje, sūdyta, rūkyta ar marinuota. „Taip pat klientams siūlome įvairias silkių mišraines, pavyzdžiui, su daržovėmis ir kepintomis saulėgrąžomis, salotas, silkę drebučiuose ir kita“, – sakė E. Dapkienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)