Svarbiausia – geros emocijos

Atliktos apklausos duomenimis, šiemet rinkdamiesi kalėdines dovanas, beveik 7 iš 10 lietuvių nori, jog jos keltų šiltus jausmus bei geras emocijas. Tai yra reikšmingiausi šventinių staigmenų vertinimo kriterijai. Tyrimas taip pat rodo, jog ne mažiau svarbus yra dovanų praktiškumas, kuriuo vadovaujasi virš pusės lietuvių.

Be to, 6 iš 10 „Maximos“ klientų kalėdinių staigmenų ketina ieškoti tiek fizinėse, tiek internetinėse parduotuvėse. Dažniausiai galvojama pirkti valgomas dovanas, žaislus, drabužius, aksesuarus, knygas ir įvairias smulkmenas. Apklausos duomenimis, lietuviai šiemet daugiau nei pernai ketina pirkti knygų bei buitinės technikos.

„Tačiau kalėdinės dovanos išrinkimas yra labai asmeniškas ir atsakingas procesas. Tarkime drabužiai, kuriuos ketiname dovanoti, artimiesiems gali nepatikti arba gali būti netinkamo dydžio. Todėl „Maximos“ dovanų kortelė yra saugus ir užtikrintas būdas nustebinti artimuosius. Tik jie patys geriausiai žino, ko labiausiai nori šv. Kalėdoms“, – sako E. Dapkienė.

Savo ruožtu, atsižvelgdama į finansinius lietuvių kalėdinius ketinimus, „Maximos“ atstovė akcentuoja, jog dovanų kortelė pastarųjų nevaržo, nes ją įsigyti galima vieną iš dviejų tipų. Pirmoji, fiksuoto nominalo, leidžia pirkti nustatytos vertės kortelę – 10, 20 ir 30 eurų sumai.

„Kintamo nominalo kortelę galima papildyti pageidaujama pinigų suma nuo 5 iki 500 eurų. Pastaroji yra papildoma pakartotinai. Net ir neišnaudojus kortelėje esančių pinigų, ją vėl galima papildyti norima suma“, – tikina E. Dapkienė.

Maxima

Patogu ir paprasta naudoti

„Maximos“ kortelė suteikia galimybę ne tik artimiesiems padovanoti laisvę rinktis, bet ir palengvinti kalėdinių staigmenų paiešką. Visus norus pildanti dovana parduodama kiekvienos „Maximos“ parduotuvės kasose bei informacijos skyriuose, o ji galioja 12 mėnesių nuo įsigijimo ar papildymo datos.

„Atsiskaityti ja už prekes galima visuose mūsų prekybos centruose, išskyrus perkant didmeninės prekybos vietose ir pastarųjų kasose. Verta paminėti, jog dovanų kortele neapmokamos komunalinės paslaugos, trečiųjų asmenų platinami bilietai, kitos dovanų kortelės, dovanų čekiai. Fiksuoto nominalo dovanų kortelėmis taip pat negalima atsiskaityti už alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius“, – apie sąlygas kalba E. Dapkienė.

Prekybos tinklo atstovė priduria, jog ši dovana gali būti panaudojama keletą kartų. Kortelėje esantys pinigai gali būti išleisti dalimis, o trūkstama suma primokėta grynaisiais arba banko kortele.

„Todėl ši dovana yra išties patogus būdas atsiskaityti už norimus pirkinius, o jos naudojimas – labai paprastas. Kortelės galiojimą bei likutį galima pasitikrinti bet kurioje „Maximos“ kasoje arba internetinėje svetainėje korteles.maxima.lt. Be to, šie duomenys matomi pirkimo čekyje kaskart ja atsiskaitant“, – teigia E. Dapkienė.

Kasmetinę savo lojalių klientų apklausą „Maxima“ atliko lapkričio 10-16 d. Joje dalyvavo 1952 respondentai – atsitiktine tvarka atlikti „Maximos“ pirkėjai, užsiregistravę „Ačiū“ paskyroje ir sutikę gauti rinkodarinius pasiūlymus el. paštu.