13
Kitas

Keptas kalakutas

Graibsto mandarinus ir kūčiukus

Kaip rodo lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ apsilankiusių klientų pirkinių krepšeliai, juose pastaruoju metu vis dažniau atsiduria pirmieji šv. Kalėdų „šaukliai“ – kūčiukai, mandarinai, imbieriniai sausainiai, žvakės bei įvairios kitos šventinės dekoracijos. Anot E. Dapkienės, ši tendencija pastebima jau ne pirmus metus.

„Kad artėja gražiausios metų šventės, šiemet mums apie tai labiau signalizuoja ne orai, o klientų pirkinių krepšelių turinys. Pastebime tendenciją, kad likus mėnesiui iki didžiųjų švenčių pirkėjai renkasi įvairias su šv. Kalėdomis siejamas prekes. Štai lapkritį, lyginant su praėjusiais metais, turime net septynis kartus išaugusį šių prekių perkamumą“, – akcentuoja vadovė.

Lietuviai iš parduotuvių lentynų pastaruoju metu labiausiai graibstė mandarinus – lapkritį iš viso jų buvo parduota daugiau nei 200 tūkst. kilogramų. Antroje vietoje pagal prekių populiarumą – kūčiukai. Vos per vieną savaitę jų nupirkta 54 proc. daugiau, lyginant su pernai tokiu pačiu laikotarpiu. O trečioje vietoje atsidūrė kalėdiniai ledinukai.

„Klientų pasirinkimas rodo, kad jiems šventės iš tiesų siejasi su smaližiavimu. Tarp vis dažniau pasirenkamų prekių atsiduria ir imbieriniai sausainiai, meduoliai, šokolado figūrėlės bei kiti skanėstai. Pastarieji yra itin mėgstami ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų, todėl siekiame užtikrinti platų asortimentą“, – pabrėžia E. Dapkienė.

Mandarinai

„Maximos“ atstovė išskiria, kad šiemet pirkėjų apsirikimo įpročiams įtakos neišvengiamai turėjo karantinas. Tą numatydamas prekybos tinklas „Maxima“ taip pat atitinkamai planavo prekių asortimentą.

„Pastebėjome tendenciją, kad laikantis dėl COVID-19 pandemijos įvesto karantino taisyklių ir renginių apribojimo, šįmet dauguma žmonių didesnį dėmesį skiria šventinei kalėdinei atmosferai kurti savo namuose. Tam esame paruošę platų bei įvairų kalėdinių prekių asortimentą. Kalėdinės dekoro prekės ir šventiniai saldumynai kasdien papildo „Maximos“ parduotuvių lentynas“, – sako E. Dapkienė.

Tam, kad namuose dar labiau pajustumėte šventinę nuotaiką, siūlome išbandyti tris receptus, kurie neabejotinai jus sušildys.

Imbieriniai sausainiai

Reikės:

2 stiklinių miltų

1 a.š. kepimo miltelių

2 a.š. prieskonių meduoliams

100 g sviesto

1 stiklinės cukraus

1 kiaušinio
.
Vanilinio cukraus

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais. Atskirai išmaišykite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu. Gerai išsukite ir sumaišykite su miltais. Išminkykite tešlą, pabarstykite kočiojimo lentą miltais ir iškočiokite tešlą 5-7 mm lakštu.

Išspauskite norimos formos sausainėlius ir sudėkite juos į riebalais pateptą bei miltais (arba manų kruopomis) pabarstytą skardą. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 30 min. Iškepusius ir atvėsusius sausainėlius puoškite glajumi ir dekoratyviniais pabarstais.

13
Kitas

Keptas kalakutas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)