Tradicinės spalvos niekada nepaves

Šiemet, artėjant šventėms, dėmesys šventiškam namų dekorui, ypač svarbus. Daug žmonių namuose leidžia ne tik laisvalaikį, bet ir darbui ar mokslui skirtą laiką. Pasaulinė pandemija apribojo judėjimą, bet jokiu būdu neturi apriboti vaizduotės ir noro puošti savo aplinką bei džiuginti artimuosius.

Kaip sakė prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, dekoruodami namus turime galimybę ne tik sukurti ypatingą šventinę atmosferą, bet ir atnaujinti interjerą. „Kartais užtenka vos kelių teisingai sudėliotų akcentų, kad namai virstų erdve, į kurią įžengus justi artėjančių gražiausių metų švenčių atmosfera. Mes pasirūpinome, kad „Maximos“ parduotuvėse galėtumėte rasti naujausias šventinio dekoro tendencijas atspindinčias kolekcijas. Galima įsigyti ir visą kolekciją – tarpusavyje derančias puošmenas kalėdinei eglutei, namams, šventiniam stalui ir kt., arba išsirinkti atskirus, labiausiai patikusius dekoro elementus ir taip atnaujinti, papildyti jau turimas puošybos elementų atsargas“, – sakė pašnekovė.

Tradicinė kalėdinė spalvų paletė – raudonos, baltos, sidabrinės spalvų dekoro detalės. Jos visada suderės tarpusavyje ir padės sukurti šventinę nuotaiką. Klasikiniam dekorui ypač tiks jaukumu alsuojantys mediniai, stikliniai ar šiaudiniai žaisliukai, dekoro elementai. Jaukumo įneš įvairių formų ir spalvų lempučių girliandos.

Naujiena – šv. Kalėdų nakties dangų primenantis dekoras

„Šių metų naujiena – šaltos žiemos nakties dangaus įkvėptas dekoras. Šiam efektui išgauti siūlome derinti šalto tono mėlynus ir įvairių atspalvių geltonus bei auksinius elementus. Šalia mėlynų žaisliukų ant eglutės taip pat puikiai tiks auksiniai dangaus kūnai – saulė, mėnulis ir žvaigždės. O jūsų namų duris papuoš sidabriniu šerkšnu padengtas dirbtinių pušų šakų vainikas, kuriame žiba aukso atspalvio žaisliukai“, – pasakojo E. Dapkienė.

Dar viena šių metų tendencija, anot pašnekovės, – pastelinių spalvų žaismas. Ši stilistika tiks kone kiekvieniems namams. Be to, naudojant pastelinių spalvų elementus sunku perspausti ir labai lengva eksperimentuoti. Taip galėsite derinti jau turimus žaisliukus su naujais, o minimalizmą – su retro stiliumi.

„Kasmet, artėjant šventėms, atliekamų lojalių mūsų klientų apklausų duomenimis, didžioji dalis klientų sako, kad puošia ir eglutę, ir namų aplinką, o per šventes – ir Kūčių, šv. Kalėdų stalą. Taip pat didesnė dalis klientų teigia, jog kasmet panaudoja elementus iš jau sukauptų kalėdinių dekoracijų, tačiau turimas atsargas mielai papildo naujais dekoro elementais“, – linkėdama gražių artėjančių švenčių sakė direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)