„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė primena, kad šiandien parduotuvėje pirkėjai turėtų lankytis kuo rečiau, o pirkinių sąrašą sudaryti ilgesniam laikotarpiui. Tokiu būdu, anot jos, pirkėjai turi mažiau kontaktų su pašaliniais, o atitinkamai mažėja ir tikimybė plisti pavojingai infekcijai.

„Apsipirkimo metu pirkėjų prašome būti sąmoningais. Primename jiems nepamiršti apsauginės veido kaukės, ją dėvėti tinkamai, o vos tik įžengus į parduotuvę rekomenduojame nemokamai dezinfekuoti rankas ir užsimauti vienkartines pirštines“, – sako E. Dapkienė.

Pasak jos, nors pirkėjų srautai „Maximos“ parduotuvėse stebimi, patys klientai atskiruose prekių skyriuose taip pat turėtų nesibūriuoti bei vengti artimo kontakto su šalia esančiais. Tokiu būdu sumažinama tikimybė ne tik užsikrėsti patiems, bet ir užkrėsti kitus.

„Šiai dienai priimtinas ir rekomenduojamas atstumas nuo kitų žmonių turėtų būti bent 2 metrai. Tokio atstumo derėtų paisyti ne tik renkantis prekes, bet ir laukiant eilėje prie kasos. Beje, tuo pačiu siūlome už pirkinius atsiskaityti bekontakte kortele savitarnos kasose. Pastarosios, kaip ir pirkinių krepšeliai bei vežimėliai, yra reguliariai ir kruopščiai dezinfekuojamos mūsų darbuotojų“, – akcentuoja prekybos tinklo atstovė.

E. Dapkienė primena, kad lankantis parduotuvėje pirkėjai turėtų vengti ne tik artimo kontakto su kitais, bet ir be reikalo neliesti įvairių paviršių, lentynoje esančių prekių.

E. Dapkienė priduria, kad pirkėjai, kuriems pasireiškė peršalimo ar gripo simptomai, turėtų nesulankyti parduotuvėje ir likti namie. O jei jau nutiko taip, kad apsiperkant norisi čiaudėti – tą daryti tik į nosinaitę ar vidinę alkūnės dalį.

Maxima

„Maxima“ taip pat primena, kad pavasarį buvo atlikta tinklo „Barbora Express“ plėtra ir daugelyje šalies miestų atsirado pirkinių atsiėmimo stotelės, todėl pirkėjai kviečiami naudotis jų paslaugomis. Tokiu būdu jie galės įsigyti visas reikalingas prekes išvengdami ėjimo į parduotuvę.

Prekybos tinklas padidintą dėmesį skiria ir savo darbuotojams. „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudusi specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniu rankų skysčiu. Kasdien darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, jų prašoma likti namuose.