Svarbu, kad maistas nesviltų

Tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ autorė Jurgita pasakojo, kad jos virtuvėje galima rasti įvairiausių įrankių ir indų. „Tam įpareigoja tiek pomėgis gaminti, tiek ir mėgstamas maisto fotografės darbas – kaip bebūtų, virtuvėje praleidžiu nemažai laiko. Jei reikėtų išsirinkti svarbiausią, rinkčiausi keptuvę. Man regis, tai vienas universaliausių indų, kuriame prireikus ir sriubą išsivirsi, ir pyragą iškepsi, o dailaus dizaino keptuvėje puikiausiai galima patiekti maistą ant stalo“, – pasakojo moteris.

Paklausta, kaip pasirenka puodus ar keptuves, Jurgita sakė, kad sprendimui didelę įtaką padaro gamintojo vardas. „Rinkoje žinomi prekių ženklai rūpinasi reputacija ir investuoja į kokybę. Nesvylanti danga, ilgaamžiškumas, medžiagos, iš kurių maisto gaminimo indai pagaminti, – vieni pagrindinių motyvų renkantis. Dizainas ir estetinė pusė užima tikrai ne paskutinę vietą”, – sakė pašnekovė.

Investavusi į kokybišką keptuvę, Jurgita sakė, nelinkusi dažnai jos keisti. „Tikiu tvarumo idėja, todėl stengiuosi pirkti kokybiškus maisto gaminimo įrankius, kad kuo ilgiau tarnautų. Vis dėlto dažniau, maždaug kartą į trejus-penkerius metus, keičiu paprastas keptuves – ilgainiui jos ima svilti, traukti kepamą maistą prie dugno, galų gale, nusidėvi morališkai“, – pasakojo tinklaraščio autorė.

Visai neseniai Jurgita išbandė vokiečių prekės ženklo „Carl Schmidt Sohn” maisto gaminimo indų kolekciją. Jos produkciją šiuo metu galima įsigyti „Maxima“ prekybos tinkle su daugiau nei 60 proc. nuolaida, surinkus lipdukus. Šios kolekcijos keptuvės ir prikaistuviai – su nesvylančia danga, todėl gaminti maistą yra daug patogiau. Be to, tokius indus lengviau plauti.

Tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ autorė Jurgita

„Tai aukštos kokybės maisto gaminimo indai, nerūdijančio plieno ir stilingo dizaino derinys. Jie ne tik malonūs akiai ir papuoštų kiekvieną virtuvę – gaminti maistą šeimai šiuose induose vienas malonumas. Atsižvelgiant į šeimos narių skaičių, galima rinktis nuo mažiausios keptuvės ar puodo pusryčių blynams ar košei iki didžiausios – kepsniams arba sultiniui virti. Šįryt kepiau lietinius – pavyko puikūs, dėl nelipnios dangos juos buvo lengva saugiai apversti“, – pasakojo tinklaraštininkė.

Anot jos, privalumų šie indai turi visą puokštę. „Dėl nesvylančios keptuvių rankenos maistą jose galima gaminti orkaitėje, trisluoksnė nelipni danga leidžia gaminti daug maloniau, nerūdijantis plienas – itin ilgaamžė medžiaga, todėl tokiais indais galima džiaugtis ilgiau. Šie indai neperkaista, tinka visoms viryklėms – taip pat ir indukcinėms“, – nauja produkcija džiaugėsi Jurgita.

Dar vienas svarbus šios linijos aspektas – kad indai lengvai prižiūrimi. „Nors mėgstu ir ketaus puodus bei keptuves, kurias plauti galima tik rankomis, vienu iš privalumų laikau galimybę maisto gaminimo indus plauti indaplovėje. Kiek laiko susitaupo! „Silver Line“ linijos indus prižiūrėti nesudėtinga, jie tinkami plauti indaplovėje. Žinoma, tam, kad indus galima būtų ilgiau naudoti, elgtis su jais derėtų neatmestinai – maistą ruošti naudojant medines ar silikonines menteles, kurios nebraižo paviršiaus“, – patarė maisto tinklaraštininkė.

Svarbu, kad būtų lengvai prižiūrima

Maisto tinklaraštininkė Vita Marija Murėnaitė pasakojo, kad jos virtuvėje svarbiausias įrankis yra aštrus peilis ir didelė pjaustymo lentelė. „Jei važiuoju ilgesniam laikui į svečius ar į sodybą ir nesu tikra, kad jie ten manęs lauks – visada atsivežu savo“, – šypsosi pašnekovė.

Ne ką mažiau svarbūs ir puodai bei keptuvės. „Puodus ir keptuves stengiuosi rinktis kuo aukštesnės kokybės. Nusipirkusi puodą, tikiuosi jį naudoti bent 10 metų. Daugumą virtuvės indų išsikrausčiusi iš namų gavau dovanų iš mamos, jiems dar daugiau metų, bet kokybė tikrai gerokai skiriasi. Gaminant man labai svarbu, kad keptuvė būtų padengta neskrundančia danga, taip pat svarbu, kad viena ranka galėčiau lengvai keptuvę pakelti ir ore maišyti ingredientus, ko negalėčiau atlikti su ketaus keptuvėmis ar puodais“, – sakė tinklaraštininkė.

Vita Marija Murėnaitė

Išbandžiusi „Maxima“ prekybos tinkle šiuo metu parduodamą „Carl Schmidt Sohn” produkciją, Vita sakė, kad vokiška kokybė tikrai juntama. „Šią produkciją išbandžiau įvairiems patiekalams, nuo omleto iki troškinio, ar mažoje keptuvėje, orkaitėje kepto sausainio. Tikrai jaučiasi vokiška kokybė, puodai daug greičiau įkaista, net kai mano kaitlentė nėra indukcinė, be to, labai smagu, kad rankenos lieka vėsios, taigi kilnojant puodus nebaisu nusideginti. Keptuvės turi gana aukštas sieneles, taigi jose patogu maišyti ne tik padažus ar apversti kepsnius, bet ir visą patiekalą sudėjus į keptuvę galima jaustis drąsiai, kad niekas nevirs per šonus. Labiausiai patinkanti dalis, kad keptuvės tartum šilku suteptos, gaminant niekas neskrunda ir nereikalauja daug pastangų, kad apversčiau“, – pasakojo moteris.

Anot jos, didžiausias jų privalumas yra tas, kad keptuves ir puodus galima plauti indaplovėje ir kepti su jais orkaitėje. „Kadangi mėgstu ispaniškus omletus, picas ir apkepus – naudoju šias keptuves vietoje skardų, nes „Carl Schmidt Sohn“ keptuvių dydžiai puikiai atitinka mano suvartojamus kiekius“, – sakė Vita.

Genialumas – paprastume

Tinklaraščio „Another Bite“ kūrėja Eglė Tranaitė pasakojo, kad pagrindiniai įrankiai, be kurių ji neįsivaizduoja savo virtuvės, yra keptuvė ir aštrus peilis. „Jei reikėtų aklai rinktis keptuvę, rinkčiausi pagal svorį ir dugno storį. Kuo sunkesnė ir kuo storesnė – tuo geriau“, – sakė pašnekovė.

Išbandžiusi „Carl Schmidt Sohn” keptuvę, ji patikino, kad jos svoris – tobulas. „Ji tikrai sunki, o tai labai gerai. Be to, džiaugiuosi, kad jos rankena yra metalinė, tai reiškia, kad galima keptuvę dėti į orkaitę. Kaip tik šiandien joje kepiau šukutes, norėjau, kad jos apskrustų ir galvojau, ar pavyks tą padaryti ant tokios dangos. Bet gavosi puikiai. Dar vienas dalykas, kuris man patiko – šių puodų viduje yra sužymėti mililitrai. Tai paprasta, bet genialu. Ypač tiems, kas mažiau improvizuoja“, – pasakojo Eglė.

Eglė Tranaitė

Nors anksčiau šio prekės ženklo prekių jai nebuvo tekę išbandyti, tai, kad jis vokiškas, anot tinklaraštininkės, byloja apie kokybę.

Daugelis nežino, kad prekės ženklo „Carl Schmidt Sohn“ istorija prasidėjo 1829 m., kai buvęs kalvis Carlas Schmidtas ir jo sūnus Vokietijos mieste Zolingene nusprendė pradėti gaminti kardus. Būtent šis vietos meistrystės tradicijas įkūnijantis paveldas tapo įkvėpimo šaltiniu, kuriant naujausias šio prekės ženklo kolekcijas. Kaip ir pastebėjo tinklaraštininkės, „Silver Line“ kolekcijos keptuvės ir prikaistuviai pasižymi nesvylančia danga, taigi maistą galima gaminti daug patogiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)