Žvakes gamina ne tik Lietuvai

Anot jo, Lietuvoje dominuoja pastelinių spalvų, paprastos žvakės. „Pavyzdžiui, Skandinavijoje viskas dar paprasčiau – ten nėra jokių ypatingų formų ar raštų. O štai Lenkijoje – situacija dar kitokia. Jiems patinka spalvos, net patys sako, kad gal truputį „perkrauta“, bet dėl skonio nepasiginčysi“, – sakė žvakių fabriko direktorius.

Kartenoje fabriką įkūręs pašnekovas neslepia, kad prieš dvidešimt penkerius metus su broliu įsigiję rankinį presą dar nė neįsivaizdavo, kad žvakes gamins ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių rinkai. Gintautas sako, kad visuomet domėjosi naujovėmis, o tvarumo poreikis padiktavo naują kryptį – sukūrė žvakes ir sojų vaško ir palmių aliejaus.

Jis neslepia, kad verslui įsivažiuoti padėjo ir bendradarbiavimas su didžiaisiais prekybos tinklais. Anot „Geralda“ direktoriaus, stiprus palaikymas iš „Maximos“ prekybos tinklo ir dalyvavimas kampanijoje „Išvien dėl Lietuvos“, davė didžiulį postūmį į priekį ir padovanojo neįkainojamą patirtį, kuri kasdien praverčia versle.

„Tai yra išskirtinai vienas iš nedaugelio tinklų, su kuriais susitikęs gali gauti grįžtamąjį ryšį, gauti informaciją labai operatyviai. Ne veltui tai yra didžiausias tinklas Lietuvoje. Jie mus išmokė būtent tos disciplinos, kuri reikalinga dirbant su bet kokiu tinklu“, – pasakojo Gintautas.

Vien Lietuvoje per praėjusius metus nupirkta beveik 7 milijonai kapų žvakių. Įmonės „Geralda“ produkcija pasiekia ne tik Lietuvos gyventojus, žvakės eksportuojamos į Skandinaviją, Vokietiją, Olandiją, Angliją bei Lenkiją.

Gausus pasirinkimas

Kaip pasakoja „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, kapų žvakių paklausa dar rugsėjo viduryje ūgtelėjo apie penkis kartus, o spalį, kaip įprastai, žvakių pardavimai pasiekia visų metų aukštumas. „Skaičiuojame, kad įprastai spalio mėnesį yra parduodama pusė visų metų žvakių kiekio. Antai per visus praėjusius metus klientai įsigijo beveik 7 mln. kapų žvakių, iš jų 3,6 mln. – spalio mėnesį“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, rinkdamiesi kapų žvakes daugiausiai dėmesio pirkėjai skiria jų degimo laikui, apsaugai nuo vėjo ir lietaus, ne mažiau svarbi – ir skoninga išvaizda bei kaina. Žvakių kainos „Maximos“ parduotuvėse prasideda nuo 0,19 eurų.

„Pastaraisiais metais klientai dažniausiai rinkosi nedideles žvakes su skaidriu gaubtu, tačiau paklausios buvo ir žvakės pilkos ar raudonos spalvos indeliuose. Kai kurie gyventojai prioritetą teikia religiniais simboliais papuoštoms žvakėms, todėl siūlome ir tokių. Šiųmetė naujiena, kurią pristato žvakes Lietuvoje gaminti įmonė „Geralda“, yra reguliuojamo aukščio kapų žvakių įdėklai. Taip pat šįmet ir vėl prekiaujame elektroninėmis kapų žvakėmis – lemputėmis, kurios gali būti alternatyva parafininėms žvakėms. Šių žvakių skleidžiama šviesa yra panaši į įprastų žvakių liepsną, tačiau šviečia gerokai ilgiau. Dėl to tokios žvakės laikomos ekologiškesnėmis“, – pasakojo E. Dapkienė.

Pasak jos, būtent vis labiau plintančios tvarumo ir ekologiškumo idėjos skatina klientus atkreipti dėmesį ne tik į žvakių kapams išvaizdą, bet ir atidžiau pasidomėti jų kilmės šalimi, ilgaamžiškumu bei galimybėmis tinkamai žvakes perdirbti. Be to, pirkėjai privalumu laiko tai, kad didžioji dauguma parduodamų kapų žvakių yra pagamintos Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)