„Swedbank" Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė įsitikinusi – net didžiausi finansiniai tikslai gali virsti realybe, jei investuojama nuosekliai, o itin reikšminga finansine investicija ekspertė vadina tai, apie ką dažnas net nesusimąstome – atžalos. Juk išleisti juos į savarankišką gyvenimą, padėti susikurti gerbūvį, pasirūpinti atžalos švietimu – daug lėšų reikalaujantis procesas ir šioje vietoje galima net labai pasilengvinti sau naštą.

„Jei apie tai pradėsime galvoti, kai vaikas bus tik gimęs ar dar mažas – mums reikės žymiai mažesnių pastangų, ir piniginių taip pat, kad mes galėtume sudėti pamatą ir pagrindą jam po kojomis", – „Delfi ryto" laidoje sėkmingos investicijos pavyzdžiu dalinosi pašnekovė.

Negana to, specialistė pataria vaikams ūgtelėjus, juos taip pat įtraukti į investavimo procesą ir sako pastebinti neišsemiamą jaunų žmonių smalsumą šioje srityje. „Jei į mūsų banką ateina jaunuoliai, norėdami atlikti praktiką ir pasigilinti, tai, patikėkite, pirmas geidžiamiausias dalykas, ką jie nori sužinoti – investavimas", – jaunimo susidomėjimu neabejoja J. Cvilkienė.

„Swedbank" Pardavimų valdymo ir rinkodaros departamento srities vadovė Audrė Griguolaitė tikina, kad kaupti žinias apie investavimą galima pamažu, be to domėjimasis šia sritimi didina bendrą žmogaus finansinį raštingumą. Visgi, ekspertė sako pastebinti, kad dažniausiai pradėti investuoti trukdo klaidingi įsitikinimai ir ryžto trūkumas – pirmojo žingsnio atidėliojimas.

„Iš tikrųjų dabar rinkoje yra lengvai prieinamų, aiškiai suprantamų investavimo priemonių, su kuriomis pradėti investuoti galima ir nuo 1 euro. Jeigu šis teiginys jums yra naujas ir netikėtas – tai tik dar viena rimta priežastis pasidomėti investavimu ir stebėti konferenciją, kuri suburia kelias dešimtis savo srities profesionalų. Būtent trečią konferencijos „Mano investicija" dieną vyks diskusija „Kaip ryžtis žengti į investicijų pasaulį", kuri, esu tikra, kiekvienam abejojančiam ar dar tik besiruošiančiam investuoti padės atsakyti į pačius svarbiausius klausimus", – įsitikinusi A. Griguolaitė.


Be jau minėtos temos apie ryžtą pradėti investavimo kelionę, trečiadienį dar laukia tokios temos kaip „Kuo virs 5 tūkstančiai eurų investuoti į vienaragį?", „Kur investuoti 2023-aisiais: augimo ar vertės akcijos?" ar „Brangiausiai kainuojančios portfelio valdymo klaidos". Besidomintiems skirtingomis turto klasėmis bei alternatyviomis investicijomis – diskusija apie tai trečiadienį priešpiet. Galiausiai, ekspertai žada atsakyti į intriguojantį klausimą – ko vyrai investuotojai galėtų pasimokyti iš moterų.

Konferencija „Mano investicija" skirta ir investavimo profesionalams, ir tiems, kurie tik žengia pirmuosius žingsnius, o gal tiesiog svarsto pradėti. Renginys nemokamai transliuojamas Delfi.lt portale, o visa konferencijos medžiaga bus prieinama ir Delfi Verslas plius platformoje. Daugiau informacijos apie pranešėjus ir renginio programą rasite čia.

Pagrindinis konferencijos partneris „Swedbank“.