Šalyje ir pasaulyje – tokie neramūs laikai, o mes dar kalbame apie investavimą? Juk net pataupyti dažnai nebelieka iš ko – tikriausiai būtent tai dabar pagalvotų neretas tautietis, tačiau Delfi Konferencijų ir renginių skyriaus vadovė ir konferencijos „Mano investicija" sumanytoja Sandra Meškauskaitė-Stepšienė įsitikinusi, kad būtent dabar ir yra tinkamiausias laikas apie tai kalbėti:

„Kas nutinka dažnam mūsų, jei ilgą laiką gavę atlyginimą, vieną mėnesį staiga gauname dar ir priedą? Garantuoju, kad pas daugelį atsakymas tas pats – priedas tiesiog kažkur išgaruoja. Lygiai taip, jei neišmoksime svarbiausių investavimo pamokų, gali nutikti ir praėjus dabartiniams finansinio neaiškumo laikotarpiui – atliekamų pinigų vėl liks, tačiau jie jokios svarbesnės rolės nesuvaidins, atsipūsime ir juos nejučiomis išleisime. Man regis dabar – pats tinkamiausias laikas mokytis investavimo pamokų. Tiems, kas jau dabar turi atliekamų lėšų investicijoms, reikia pagilinti žinias, o tiems, kas dar nekaupia finansinių „atsargų" – sužinoti kaip išmokti tai daryti ir gauti daugiau motyvacijos, kodėl taip daryti. Tad konferencija yra nemokama ir joje laukiami visi."


Pirmąją konferencijos dieną klausytojus pasitiks net keturios turinio potemės – #MikroMakro, #AkcijųRinka, #Tvarus investavimas ir #Kripto&NFTs. Pats pirmas šios dienos pranešimas atsakys į klausimą, kokius investuotojus užaugins neramūs laikai. Šia tema kalbės „Swedbank" vyriausias ekonomistas dr. Nerijus Mačiulis. INVL vyriausioji ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė kalbės tema „Infliacijos anatomija – ko bijo centriniai bankai?". O „Savy" komunikacijos specialistė Audra Kondrotė pasakos apie finansinį tvarumą pagal Tai Chi. UAB „Enefit" generalinis direktorius Vytenis Koryzna žada pasufleruoti, kur energetikoje investuoti rytoj, o įsitraukusiems į saulės elektrinių bumą paruošta dar viena išsami diskusija pavadinimu „Kuo virs ažiotažas dėl saulės elektrinių?".

Nuotolinėje konferencijoje taip pat ant scenos lips tokie savo sričių profesionalai kaip ekonomistas Marius Dubnikovas, Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta, „Swedbank" Lietuvoje Finansinių institucijų ir kapitalo rinkų tarnybos vadovas Vytautas Eidukaitis, „Synergy finance" santykių su klientais vadovė Rena Saribekian. Klausytojai galės išgirsti „Swedbank" Lietuvoje ekonomistės Gretos Ilekytės, VU MIF partnerystės profesoriaus dr. Vytauto Ašerio, Sauliaus Malinausko iš „Nasdaq Vilnius", „Swedbank" Lietuvoje Privačios klientų tarnybos vadovo Pavel Ladziato ir kitų ekspertų pranešimus bei diskusijas.


Asmeninių finansų konferencija, skirta visiems, norintiems protingai taupyti ir investuoti turimas lėšas, vyks tiesiogiai lapkričio 15–17 dienomis. Nemokamai konferenciją galima stebėti portale Delfi.lt šiandien (antradienį) nuo 9 iki 16.30 val. Po konferencijos visas turinys taip pat bus talpinamas Delfi portalo Verslas Plius platformoje. Pagrindinis konferencijos partneris „Swedbank". Daugiau informacijos apie konferenciją, pranešėjus ir temas rasite ČIA.