Konferencijos pagrindinio partnerio „Swedbank" Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė akcentuoja, kad dėl žinių trūkumo ne tik mažiau žmonių Lietuvoje apskritai ryžtasi žengti į investicijų pasaulį, bet ir nėra pakankamai atsparūs įvairiems sukčių pasiūlymams.

„Matome, kad kokybiškos informacijos poreikis apie investavimą pastaruoju metu sparčiai auga. Tie gyventojai, kurie jau investuoja ir tą daro periodiškai, natūraliai nori vis daugiau gilintis į šią sritį. Kai kurie jų, išbandę pasyvų investavimą ir sukaupę pakankamai žinių, nori investuoti aktyviai, todėl domisi specifinėmis temomis. Tačiau vis dar yra daug ir tokių žmonių, kurie ieško bazinės informacijos ir kuriems svarbu suprasti pirmuosius žingsnius bei ugdyti gebėjimą atsirinkti patikimas priemones", – pranešime spaudai sako J. Cvilikienė.
Jūratė Cvilikienė

Patikimų investavimo priemonių atsirinkimas yra itin jautri ir svarbi tema, todėl konferencijos organizatoriai ir kelia sau tikslą kalbėti apie investavimą plačiai auditorijai. „Kaip pažymi „Swedbank" ekspertai, žinių trūkumas gali nuvesti žmones ir į sukčių pinkles. Susivilioti įvairiais nepatikimais pasiūlymais yra lengviau tiems, kurie turi mažiau patirties ar informacijos, tad mūsų siekis yra edukacija apie investavimo naudą ir rizikas, kad sumažintume blogąsias patirtis", – sako konferencijos „Mano investicija" vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Kaip sudaryti asmeninį investicinį portfelį, apsaugoti santaupas nuo infliacijos, suvaldyti investavimo rizikas ir tvarkyti savo biudžetą, kad liktų pajamų investavimui – apie visą tai ir dar daugiau lapkričio 15-17 dienomis ir bus asmeninių finansų konferencija „Mano investicija". „Swedbank" Finansų instituto vadovės J. Cvilikienės pranešimą tema „Kaip uždirbti milijoną iki aštuoniolikos?" bus galima išgirsti antrąją konferencijos dieną – lapkričio 16 d. Kviečiame stebėti nuo 9.30 val. per Delfi TV ir portale Delfi.lt

Nerijus Mačiulis, Tautvydas Marčiulaitis, Linas Jocius

Norintiems susipažinti ir su kitais pranešėjais bei susiplanuoti savo laiką, organizatoriai pataria sekti informaciją interneto svetainėje www.mano-investicija.lt, nes ten nuolat bus skelbiama visa programa. Kiekvieną dominančią temą bus galima įsidėti į savo asmeninį kalendorių ir taip nepraleisti Jums svarbiausio pranešimo.

Taip pat visiems, planuojantiems stebėti konferenciją, rekomenduojama užsiregistruoti konferencijos svetainėje, kad gautumėte naujausią informaciją apie būsimą turinį ir svarbias nuorodas po konferencijos. O tiems, kurie renginio stebėti tiesiogiai neturės galimybės, po konferencijos kai kuriuos įrašus bus galima rastai portale Delfi. Didžioji dalis pranešimų video formatu bus pasiekiami Delfi Plius platformoje.