10 vieta: Lichtenšteino Karališkoji Šeima (4,4 mlrd. JAV dolerių)

Lichtenšteino karališkajai šeimai vadovauja Lichtenšteino princas Hansas – Adamas II. 2022 m. Lichtenšteino karališkoji šeima yra verta milžiniškų 4,4 milijardų dolerių, kuriuos sudaro daugybė didelės vertės investicijos – nuo nekilnojamojo turto iki meno kolekcijų.

Lichtenšteino princas Aloisas ir princesė Sophie

9 vieta: Maroko Karališkoji Šeima (8,2 mlrd. JAV dolerių)

Šiai šeimai vadovauja karalius Mohammedas VI, kuris tapo karaliumi 1999 m. Tai yra 9 turtingiausia karališkoji šeima planetoje, o jų turtas yra kilęs iš milijardinių vertės investicijų.

8 vieta: Dubajaus Karališkoji Šeima (18 mlrd. JAV dolerių)

Dubajų valdo šeichas Mohammedas bin Rashidas Al Maktoumas. Jis yra turtingiausias Al Maktoum dinastijos asmuo. Be to, šeichas yra dabartinis JAE viceprezidentas ir ministras pirmininkas. Jo šeima, karališkoji šeima, bėgant metams sukūrė kelių milijardų imperiją. Ši šeima uždirbo milijardus iš daugybės investicijų, įskaitant „Dubai Holdings“ ir „Darley Stud“, kuri yra didžiausia žirgų lenktynių veislynų pasaulyje. Be šių verslų, šeimai taip pat priklauso daugybė prabangių NT objektų visame pasaulyje.

7 vieta: Brunėjaus Karališkoji Šeima (28 mlrd. JAV dolerių)

Brunėjų valdo Brunėjaus sultonas Hassanal Bolkiah. Sultonas gyvena didžiausiuose gyvenamuosiuose rūmuose pasaulyje, kuriems priklauso Gineso rekordas. Brunėjaus sultonas didžiąją dalį, jei ne visą, savo 28 milijardų dolerių grynosios vertės uždirbo iš Brunėjaus naftos atsargų. Teigiama, kad sultonui priklauso keli privatūs lėktuvai ir tūkstančiai superautomobilių, įskaitant 600 „Rolls Royce“ ir 300 „Ferrari“.

Brunėjaus sultonas ir princas Jefri Bolkiah

6 vieta: Tailando Karališkoji Šeima (30–60 mlrd. JAV dolerių)

Chakri dinastija yra Tailando karališkoji šeima. Ši šeima karališkąją vietą užima nuo 1782 m. Nors tikslus šios karališkosios šeimos skaičius yra įslaptintas, manoma, kad 2022 m. jis siekia 30–60 mlrd. JAV dolerių.

5 vieta: Didžiosios Britanijos Karališkoji Šeima (88 mlrd. JAV dolerių)

Britų karališkoji šeima, kuriai vadovavo karalienė Elžbieta II, galbūt nebuvo turtingiausia karališkoji šeima pasaulyje, tačiau ji buvo įtakingiausia „Forbes“ duomenimis. Karalienė Elžbieta II buvo turtingiausia šios šeimos narė, kurios asmeninė grynoji vertė siekė 428,3 mlrd. JAV dolerių.

Didžiosios Britanijos Karališkoji šeima

4 vieta: Abu Dabio Karališkoji Šeima (150 mlrd. JAV dolerių)

Al Nahyan dinastija yra karališkoji Abu Dabio šeima. Šiai šeimai vadovauja šeichas Khalifa bin Zayedas Al Nahyanas, Abu Dabio emyras ir Jungtinių Arabų Emyratų prezidentas nuo 2004 m. Šeichas taip pat vadovauja Abu Dabio investicijų institucijai, kuri kontroliuoja turtą, kurio vertė viršija 696 mlrd. JAV dolerių. Karališkoji Abu Dabio šeima verta stulbinančių 150 milijardų dolerių, kurių didelė dalis buvo pagaminta iš naftos, o emyras yra vienas turtingiausių Londono savininkų, turintis čia net 7,1 milijardo dolerių nekilnojamojo turto.

3 vieta: Kataro Karališkoji Šeima (335 mlrd. JAV dolerių)

Katarą valdo karališkieji Thani namai, kuriems vadovauja šeichas Tamimas bin Hamadas Al Thani, 2013 m. tapęs emyru. Ši šeima Katarą valdo nuo XIX a. vidurio. Šeimos turtas gautas iš kelių investicijų į nekilnojamąjį turtą. Kai kurios iš jų apima Londono dangoraižį Shard, JK sostinės olimpinį kaimelį ir Harrod's universalinę parduotuvę. Šeima taip pat turi akcijų Niujorko „Empire State Building“, „Barclays“, „British Airways“, „Volkswagen“.

2 vieta: Kuveito Karališkoji Šeima (360 mlrd. JAV dolerių)

Al Sabah šeima yra Kuveito karališkoji šeima. Jai vadovauja šeichas Sabahas IV Ahmadas Al-Jaberas Al-Sabahas, dabartinis Kuveito emyras. Al Sabah dinastija valdo Kuveitą nuo 1752 m. Savo didžiulį turtą, kurio vertė siekia 360 mlrd. JAV dolerių, šeima užsidirbo pirkdama milžiniškus akcijų paketus beveik visose pagrindinėse JAV bendrovėse.

1 vieta: Saudo Arabijos Karališkoji Šeima (1,4 trilijono JAV dolerių)

Neabejotinai turtingiausia karališkoji šeima visame pasaulyje yra Saudo Arabijos karališkoji šeima, valdanti Saudo Arabiją, kurios pavadinimas kilęs iš pavardės nuo 1744 m. Šeimai vadovauja dabartinis Saudo Arabijos karalius Salmanas Alsaudas, kuris, kaip skelbiama, yra turtingiausias šeimos narys.

Šaltinis
Temos
Projektas „Mano investicija“
Dalintis
Nuomonės