„Ethic“ sukuria atskirai valdomas paskyras, skirtas investuoti į socialinės atsakomybės temas. Įmonės tikslas – įgalinti turto patarėjus ir investuotojus kurti portfelius, kurie suderintų asmenines vertybes su finansiniais tikslais.

Pora, jau kuris laikas pasitraukusi iš karališkosios šeimos priklausomybės ir siekianti užsidirbti savo pinigų, ekspertų manymu, padarė gerą žingsnį prisijungiant prie daugiau nei milijardo dolerių vertės prekės ženklo kūrimo.

Paskutinis Harry ir Meghan žingsnis į stambų verslą įvyko po jų 100 milijonų svarų sterlingų vertės sandorių su „Netflix“ ir „Spotify“. Apie naujausią savo investiciją pora paskelbė su pareiškimu: „Kai investuojame vienas į kitą, mes keičiame pasaulį“. Kol kas nežinoma, kiek jie investavo, ar jiems abiem mokamas atlyginimas už poveikio partnerių statusą.

Verslo ekspertai gan keistai įvertino tokį poros žingsnį ir pareiškė, kad nelabai aišku, kas yra tas poveikio partneris. Nors geriausias spėjimas yra tas, kad pora tapo prekės ženklo ambasadoriais.

Meghan Marke ir princas Harry

Įkūrėjai patikina, kad jų klientai uždirba tie pat, kiek investuodami į tradicinius investicijų portfelius

„Ethic“, kurią sukūrė britas Jay Lipmanas, dabar įsikūręs JAV, dirbęs su „Deutsche Bank“, teigia investuojantis tik į įmones, kurios atitinka jo socialinės atsakomybės kriterijus, įskaitant rasinį teisingumą, klimato kaitą ir taikomus skaidrius darbo standartus, tokius kaip lyčių lygybė ir teisingas atlyginimas. J. Lipmanas anksčiau yra sakęs, kad jiems patinka hipiai ir jie save taip pat laiko tokiais pat, nepaisant to, kad valdo daugiau nei 1 milijardo dolerių fondą. Jis taip pat teigia, kad jų klientai uždirba tiek pat pinigų, kaip ir tie, kurie investuoja pinigus į tradicinius investicijų portfelius, įskaitant naftos ir dujų bendroves bei tabako kompanijas.

Kiti „Ethic“ įkūrėjai yra australai Dougas Scottas ir Johny Mairas, prieš įsteigdami „Ethic“ 2015 m., dirbo bankuose, investuojančiuose į dujas ir naftą.

D. Scottas, dirbęs „Deutsche Bank“ investicinėje bankininkystėje, buvo įtrauktas į „Forbes 30 Under 30“ sąrašą.

Tuo tarpu J. Mairas, studijavęs mechanikos inžineriją Kvinslendo technologijų universitete, vadovavo daugelio sparčiai augančių įmonių grupėms, įskaitant „Deutsche Bank“, „JPMorgan“, „BlackRock“, „Fidelity“, „Guy Carpenter“ ir „Goldman Sachs“.

Sieja tos pačios vertybės

„Manome, kad atėjo laikas daugiau žmonių sėdėti prie stalo, kuomet priimami sprendimai, turintys įtaką mums visiems. Norime permąstyti investavimo pobūdį, kad padėtume išspręsti globalias problemas, su kuriomis mes visi susiduriame“, rašoma Hario ir Meghan svetainėje „Archewell“, kurioje jie patvirtino savo naujausią verslo partnerystę.

Harry ir Meghan tikisi, kad jų dalyvavimas bendrovės veikloje paskatins jaunus žmones suvokti savo investicijų tvarumą.

„Ethic“ interneto svetainėje pabrėžiama, kad juos su Harry ir Meghan sieja tos pačios vertybės, todėl jie labai džiaugiasi, kad jie prisijungia prie komandos.

Meghan Marke ir princas Harry

Joje taip pat rašoma, kad Sasekso hercogai norėjo „parodyti, kad mes visi galime paveikti aplinkybes, kurios daro įtaką mūsų bendruomenėms. Jie yra išties pasiryžę padėti spręsti svarbiausias mūsų laikmečio problemas, tokias kaip klimatas, lyčių lygybė, sveikata, rasinis teisingumas, žmogaus teisės ir demokratijos stiprinimas, ir supranta, kad šie klausimai yra tarpusavyje susiję“.

Princas Harry taip pat turi daugybę kitų darbų, įskaitant Kalifornijoje įsteigtą psichikos sveikatos startuolį, kurio vertė dabar viršijo 3 mlrd. „BetterUp“, po Harry įsijungimo į veiklą, iš investuotojų surinko 220 mln. svarų sterlingų, o bendrovė dabar vertinama apie 3,4 mlrd. svarų sterlingų. Vienas iš finansavimo etapo lyderių buvo slapta investicinė įmonė „Iconiq Capital“, valdžiusi technologijų milijardierių, įskaitant „Facebook“ vadovą Marką Zuckerbergą ir „Twitter“ įkūrėją Jacką Dorsey, pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)