Komiksai ir animaciniai filmai

Ar žinote, kodėl žmonės yra pasirengę mokėti tūkstančius už pirmąjį komiksų leidimą „Žmogus voras“ ar „Supermenas“? Ogi todėl, kad tai jiems primena laimingus laikus ir geras emocijas, kai jie buvo vaikai ir paaugliai. Daugelis investuotojų investuoja į komiksus ir animacinius filmus (pageidautina pirmojo leidimo) ir todėl, kad jų vertė kiekvieną dieną didėja.

Sporto pasaulio atstovų daiktų kolekcijos ir atminimo dovanos

Yra daug sporto aistruolių, kurie pasiruošę sumokėti didelius pinigus už savo numylėtinio sportininko ar mylimos komandos daiktus, juos laikant kaip trofėjų savo namuose. Kuris krepšinio gerbėjas nenorėtų turėti krepšinio kamuolio, kurį pasirašė Michaelas Jordanas per paskutines NBA rungtynes? Tai gali būti ir mylimiausio lauko tenisininko raketė ar geriausio šalies beisbolininko kepurė.

Geriausi investuotojai šioje srityje atlieka savo tyrimus ir sužino apie geriausias ir geidžiamiausias sportines atminimo dovanas visame pasaulyje. Jie jas perka, pateikia aukcionuose ir vėliau susižeria į kišenę 3–10 kartų daugiau už savo pradinę investiciją.

Vynas ir viskis

Kalbant apie gerus pasirinkimus, viskas priklauso nuo laiko. Alkoholinių gėrimų, tokių kaip vynas ir viskis, kokybė laikui bėgant labai pagerėja. Kuo senesni išpilstymo ar gamybos metai, tuo didesnė kaina, kuria jie bus parduodami privačiuose aukcionuose.

Viskis

Investuotojai ieško šeimai priklausančių vynuogynų, kuriuose gali būti daugiau nei penkiasdešimt ar šešiasdešimt metų senumo buteliai. Retumas, skonis ir kartais prekės ženklas lemia investicijas į vyną, viskį ir kitus alkoholinius gėrimus.

Daiktai iš karo laikų ir kiti kariniai atributai

Suradę senus karo atminimo ženklus, trofėjus ir kitus daiktus per naktį galite tapti milijonieriumi. Generolo Pattono pasirašytas žemėlapis arba pilietinio karo durtuvas gali būti vertas tūkstančių.

Štai kodėl žmonės visada ieško artefaktų, priklausančių karui ar kokiam nors kariniam generolui.

Šių dalykų vertė ypač didėja sustiprėjusio nacionalizmo laikotarpiu.

Šiuolaikinis menas

Šiuolaikinis menas dar visai neseniai nebuvo labai vertinamas. Tai buvo dar viena vidutiniška investavimo galimybė, kuri dabar kyla pasižymėdama išskirtinai dideliais nukrypimais. Tarp jų yra ir dailininko Marcelio Duchampo darbas. Jo meno kūrinių vienerių metų grąža buvo 465 proc., o trejų metų metinė grąža – 93,8 proc.

Dailininkas van Meegerenas tarp savo darbų. 1945-ieji

Antras geriausias šiuolaikinio meno atlikėjas – indų tapytojas Vasudeo S. Gaitonde. Jo paveikslų vertė per vienerius metus padidėjo 198,1 proc., o per trejus metus – 83 proc. 1979 m. šiuolaikinio meno paveikslas aukcione Mumbajuje parduotas už 3,8 mln.

Jacksono Pollocko paveikslas pernai buvo parduotas už 58,3 mln. Amerikiečių tapytojo, žinomo dėl lašinamojo tapybos stiliaus, pastebėjo, darbo metinė vertė padidėjo 320 proc., o metinė trejų metų grąža – 57,5 proc.

Retos monetos

Senovinių monetų, dar žinomų kaip numizmatika, rinka visada egzistavo ir rasdavo žmones, norinčius investuoti savo kapitalą kaip į saugų prieglobstį. Vidutiniškai retos monetos per trejus metus pabrango 13,2 proc., per metus – 10,1 proc.

Monetų koliažas

Pavyzdžiui, 1559 metų britų moneta grąžino 27,3 proc. per metus, o trejų metų metinė grąža-26 proc. Kitų 1500–1600 m. monetų trejų metų grąža buvo panaši – daugiau nei 20 proc. Taip pat yra Pietų Afrikos aukso monetų, kurios yra labai populiarios tarp investuotojų ir kolekcininkų.

Kiauliena ir sojos pupelės

Liesa kiauliena buvo paklausiausia kiaulienos dalis Jungtinėse Valstijose ir pasirodė esanti puiki investicija. Šie sandoriai per pastaruosius metus padidėjo 56,3 proc., o per pastaruosius trejus metus – 11,5 proc.

Investavimas į sojos pupelių sandorius yra geriausia investicinė alternatyva kiaulienai žemės ūkio sektoriuje. Sojos pupelių metinė grąža buvo 18,5 proc. didesnė nei gyvulių, ryžių ar su mediena susijusių produktų grąža.

SSD ir USB atmintinės

Duomenų saugojimo įrenginiai, tokie kaip SSD, HD ir USB standieji diskai, buvo labai sėkmingi investuojant į nekilnojamąjį turtą. Trejų metų metinė grąža buvo 21,2 proc., o per pastaruosius metus padidėjo 16 proc.

Kai kurios geriausiai veikiančios šio sektoriaus įmonės buvo „Space Storage Inc.“, kurios trejų metų pelnas padidėjo 36,7 proc., „Sovran Self Storage“ – 27,2 proc. ir „CubeSmart“ – 21,3 proc.

Vintažiniai pašto ženklai ir klasikinė filatelija

Anksčiau pašto ženklai buvo labai populiarūs, tačiau netrukus nugrimzdo į tamsųjį savo amžių. Atsižvelgiant į tai, kad pašto ženklų mažėja, akivaizdu, kad tie, kurie yra apyvartoje, yra kolekcininkų rankose. Kai kurių modelių kaina per pastaruosius metus padidėjo 2,6 proc., o per pastaruosius trejus metus – 5,4 proc. Jei jums pasisekė investuoti į kai kuriuos egzotiškesnius XIX amžiaus pašto ženklus, jūsų grąža gali padidėti keturis kartus.

Asmeninė Antano Jankausko pašto ženklų kolekcija

1867 m. blyškių šiaudų pašto ženklų metinė grąža buvo 26 proc. Kiti 1830-ųjų modeliai turėjo trejų metų metinę 23,7 proc. grąžą.

Kriptovaliutos

Tuo metu, kai po koronaviruso pasaulinės rinkos buvo sumišusios, kriptovaliutų, tokių kaip „Bitcoins“, vertė kilo. Daugelis investuotojų, ypač iš „Wall Street“, uždirbo milijonus dolerių per kelias savaites kovo ir balandžio mėnesio praėjusiais metais.

Tamsioji kriptovaliutų pusė: nusikaltimai ir apgavystės

Ekspertai teigia, kad dauguma „Wall Street Hedge Fund“ investuotojų veteranų stebės „Bitcoins“ tuo metu, kai pasaulyje bus didžiausia visų laikų hiperinfliacija.

Dar daugiau turinio apie asmeninių finansų valdymą, taupymą, investavimą, rizikas ir kitas aktualias temas bus galima išgirsti nuotolinėje nemokamoje asmeninių finansų konferencijoje „Mano investicija“. Konferencija vyks lapkričio 23–25 d. tiesiogiai portale „Delfi“. Su pranešėjais ir visa konferencijos programa galima susipažinti

Konferencijos dalyviai galės susidėlioti programą, pagal juos dominančias temas: bus galimybė kiekvieno pranešimo laiką atskirai įsidėti į savo asmeninį kalendorių, o jeigu nespės pamatyti dominančių temų, tai po konferencijos visus vaizdo įrašus ras „Delfi Plius“ platformoje.