Rinkosi nuo ankstyvo ryto

„Žmonės pradėjo rinktis labai anksti, nors mūsų turinio salės pradeda veiksmą tik nuo 9 valandos ryto, jau nuo 8 valandos rinkosi pirmieji dalyviai. Tai reiškia, kad jie tikrai laukia šios šventės. Apskritai, matosi gera nuotaika, visi tarpusavyje bendrauja, pranešėjai nulipa nuo scenos, sako: vau – įtraukianti auditorija.

Kol kas tikrai girdžiu tik geriausias emocijas ir tikiuosi, kad jas mes išlaikysime abi dienas. Be abejo, labai daug emocijos sukuria geras oras. Šiandien jis yra tikrai nuostabus ir mūsų visos lauko erdvės yra pilnos žmonių. Kažkas klausė manęs, kaip aš gavau tokį orą, atsakiau, kad nesidalinsiu šia paslaptimi“, – juokauja „LOGIN“ vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Kaip pasakoja festivalio vadovė, 17-oji konferencija šiemet išskirtinė tuo, kad dvi dienas nuo ryto iki vakaro čia pranešimus skaitys net 250 pranešėjų, o savo turinį gali rasti visi – ne tik informacinių technologijų žinovai ar verslo atstovai.

„Pristatome turinį, kuris yra skirtas ne tik man, kaip darbuotojui, tarkime, IT, rinkodros ar pardavimų specialistui, bet ir kaip žmogui, asmeniškai. Tai yra kryptis, kurios link juda LOGIN. Be to, aš nežinau įmonės, kuri nedirbtų su technologijomis, mes visi prie jų prisiliečiame. Galbūt skiriasi kiekis, aplinkybės, su kokiu produktu mes dirbame, bet visi absoliučiai esame įtraukti į technologinę revoliuciją, kuri įvyko“, – teigia pašnekovė.

Paklausta, ką reiškia suroganizuoti tokio dydžio renginį, S. Meškauskaitė-Stepšienė pabrėžia: viską puikiai apibūdina skaičiai. Štai, pavyzdžiui, visus techninius sprendimus rengiantis konferencijai ir jos metu įgyvendina net 150 žmonių. Technika ir įranga į konferenciją keliauja ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

„Pasiruošimas renginiui iš tiesų yra šiek tiek pasikeitęs. Kovido laikotarpis ir persiorientavimas į nuotolinius procesus mums tikrai pagelbėjo. Žmonės kitaip planuoja laiką, pavyzdžiui, anksčiau pranešėjus reikėdavo rezervuoti metai, dveji ar netgi daugiau į priekį. Dabar, sakyčiau, mes turime tik 1–2 tokių pranešėjų, kuriuos rezervuojame iš anksto. Tai pagreitino procesus, atsirado didesnis betarpiškumas, bendravimas pasidarė lengvesnis. Tad iš vienos pusės yra lengviau – bendrauti paprasčiau, bet iš kitos pusės – visų metų darbas dabar turi tilpti į pusmetį“, – sako konferencijos vadovė.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Dėkoja prezidentei Grybauskaitei

Ne paslaptis, kad tokio lygio konferencijos pritraukia ir pasaulinio lygio pranešėjus ir dalyvius, kurie atvyksta pasidalinti savo patirtimi, išgyvenimais ir ateities naujovėmis. S. Meškauskaitė-Stepšienė atvirauja, kad komunikacija su aukšto lygio dalyviais kasmet paprastėja, o jų norų ir reikalavimų kartelė leidžiasi žemyn.

„Kuo toliau, tuo labiau stebime tendenciją, kad įnorių mažėja. Jų yra labai minimaliai. Pašnekovai atvyksta vieni, jie nebeturi asistentų komandos, kaip anksčiau būdavo įprasta. Visuomenė paprastėja, mes ir patys tapome laisvesni – tai jaučiasi. Dalyviai gali laisvai prieiti prie pranešėjo, jį kalbinti ir bendrauti. Tai ši dalis yra tikrai džiuginanti.

Bendrai žiūrint, dabar nėra galbūt tokio didžiulio skirtumo, ar tu kvieti į LOGIN atvykti, ar tu kvieti į kokią kitą konferenciją – Lietuva yra absoliučiai inovacijų šalis: mus žino, mums nebereikia savęs pristatinėti. Aš su LOGIN dirbu 15 metų, tad jeigu pažvelgtume atgal, konferencijos įkūrėjas Arnoldas Rogoznyj, kuris buvo atsakingas už turinį, anksčiau visiems turėdavo pasakoti, kas mes tokie esame, kas apskritai yra Vilnius.

Daug prisidėjo ir valstybės vystymasis. Ypač pagelbėjo ir buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės priimti sprendimai, atvėrę kelius startuoliams ir „FinTech“ sektoriui. Šie dalykai buvo labai svarbūs ir mums. Aišku, prisidėjo ir mūsų konferencija – paskleidėme žinią plačiau“, – sako organizatorė.

Paklausta, kokio pranešimo ji šiandien tikrai nepraleis, S. Meškauskaitė-Stepšienė juokauja, kad tarp didžiulės gausos darbų ji laiko tikrai ras paskutiniams abiejų dienų pranešėjams: „nes tai jau bus pabaiga, todėl aš tikrai žinau, kad aš galėsiu visą laiką būti salėje, man nebereikės bėgti ir skubėti. Šiandien vakare pasiklausysiu „OnlyFans“ žvaigždės Lottie Moss, o rytoj tikrai išklausysiu mūsų žinomo didvyrio Aurimo Valujavičiaus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją