Nuo eskizo, iki produkto

LOGIN scenų architektas Linartas Urniežis pasakoja, kad techninis pasiruošimas trunka apie pusę metų, o visko pradžia – idėja ir eskizas, tiksliai atvaizduojantis patirtį, kurią tikimasi sukurti čia susirinkusiems dalyviams.

„Idėja gimsta iš kūrybinio polėkio – ką būtų galima naujo, inovatyvaus ir dar nematyto parodyti. Toliau aišku seka tokie aspektai kaip brandbook (liet. prekės ženklo stiliaus knyga), kuris diktuoja tam tikrus sprendimus – tiek spalvinius, tiek kompozicinius, o vėliausiai – techniniai apskaičiavimai: kas galėtų būti pakabinama, įkomponuojama būtent toje salės erdvėje ir kas labiausiai tiktų tos salės erdvėje“, – aiškina jis.

Scenų architektas pabrėžia: jis su kolega scenografijos specialistu ir šviesų dalininku Andriumi Stasiuliu kasmet stengiasi nustebinti čia susirinkusius dalyvius. Pašnekovas atvirauja, kad technologijos netobulėja taip greitai, tad tenka įvairių įrankių pagalba sugalvoti naujus sprendimus, kurie paliktų įspūdį ir žiūrovams atrodytų, kad vaizdas ir tokie techniniai sprendimai prieš akis išdygo pirmą kartą.

Pasiruošimas LOGIN konferencijai

„Turime bazę žaislų, su kuriais žaidžiame, o kaip jie bus sudėlioti – mūsų su kolega sprendimas. Vienas žaislas, kaip sakant – išneša vienais metais, kitas – kitais. Čia kaip ir krepšinio komandoje – jeigu yra pastatytos varžybos ant vieno žaidėjo ir jis turi tam tikrą dalį žaidimo ištempti, tai tas pats vyksta ir pas mus. Vienais metais mes žaidėme labiau su vizualika, kitais metais žaidžiame su garso ir šviesos sprendimais, tokiomis inovacijomis kaip lazeriai.

Šiemet daugiausiai dėmesio kreipiame į kiekvieną pranešėją, jo pristatymo įžangą ir intarpus – čia daugiau dėjome detalių į vizualiką, kuri šiais metais bus išspręsta įdomiau, bus daugiau šviesų, vaizdo ir garso sinchronizacijos.

Tiek garsą patys kūrėme nuo nulio, tiek ir šviesų dailę programuosime pagal kiekvieną pranešėją, videografikai skiriame daugiau laiko negu prieš tai buvusiuose projektuose. Kas liečia scenografiją – pamatysite tokių formų, kurios prieštarauja gamyklinėms technologijoms. Jeigu ekraną mes visą laiką matėme stačiakampį, tai šiais metais išvysite ir apvalių formų, ir minkštų, ir trikampių sprendimų“, – užkulisius atskleidžia pašnekovas.

Darbuojasi didžiulė komanda

L. Urniežis užtikrina: techniniai sprendimai šioje konferencijoje atitiks aukšto lygio standartus. Tokių rezultatų pavyksta pasiekti pasitelkiant savo srities profesionalus, kurių čia darbuojasi daugiau nei pusantro šimto.

„Profesionalumas ir mastas yra tame, kad visa 150 ar net 200 personalo komanda yra taip susidirbusi, kad mes tokį renginį galime padaryti ir viską sustatyti į savo vietas ypatingai greitai. Mums nereikia eiti kiekvieno departamento tikrinti ir žiūrėti, kas vyksta. Tą esame jau atidirbę, o mastelis tikrai žavi būtent tuo, kad greitis, kokybė ir pats rezultatas yra ypatingi, lyginant su kitų europinių konferencijų lygiu, kiek teko dirbti ir matyti užsienyje ir Skandinavijoje. Ten personalas darbuojasi žymiai ilgiau, užtrunka ir skaičiavimai“, – sėkmės paslaptimis dalijasi scenų architektas.

Linartas Urniežis

O ir renginio metu kiekvieną užduotį atlieka skirtingas žmogus – kiekvienas turi savo atsakomybių sritį ir privalo užtikrinti sklandų procesų vystymąsi. Tai padeda išlaikyti kokybę ir išvengti nesklandumų.

„Jeigu reikia parodyti „PowerPoint“ pašnekovo prezentaciją, tai žmogus yra atsakingas tik tai už „PowerPoint“ ir už jo išleidimą, kad tai vyktų sklandžiai, profesionaliai, be jokių trikdžių. Kitas profesionalas yra atsakingas tik už garso lygį, esant pašnekovui ant scenos, kad jis jaustųsi komfortabiliai, jo balsas neaidėtų, gautų grįžtamąjį ryšį.

Prie vaizdo medžiagos dirba net du inžinieriai, kurie atsakingi už video turinio išleidimą ir monitoringą, visus techninius dalykus užkulisiuose. Turime ir šviesų dailininką, kuris sudėlioja dailę ir prižiūri, kad tai vyktų pagal planą, visus efektus, spalvinę gamą. Yra ir šviesų technikas. Tad vien tik už vieną sceną atsakingas 7–8 žmonių branduolys ir jie yra visos auditorijos – orkestro dirigentai. Kiekvienas personalo darbuotojas turi ir nusimatyti 4–5 žingsnius į priekį“, – pasakoja specialistas.

Tad šiemet stebins ne tik techniniai sprendimai, bet ir konferencijos mastas – LOGIN bus didžiausia per septyniolika metų, o ką pamatyti ir išgirsti čia ras net ir tie, kurie skeptiškai žvelgia į technologijų pasaulį. Viena scena dalinsis mirties kapsulę sukūręs „Daktaras mirtis“ Philipas Nitschke, OnlyFans žvaigždė, garsaus modelio Kate Moss sesuo Lottie Moss. Išvysime ir Atlantą savomis rankomis perirklavusį šių laikų tautos didvyrį Aurimą Valujavičių. Tai – tik trys pavardės iš gausybės pranešėjų, šiais metais žengsiančių į konferencijos sceną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją