„Labai daug ruošėmės, šiemet LOGIN yra didžiausias per septyniolika metų. Šiais metais turinys kaip niekad gausus, bus per 200 pranešėjų. Turėsime 5 turinio sales nuo ryto iki vakaro 17-os valandos praktiškai be pertraukų. Turinio yra labai įvairaus, kviesdami į LOGIN sakome: ateikite, tai yra turinio šventė. Anksčiau sakydavo, kad į LOGIN ateina vien IT atstovai. Dabar taip nėra. Ateina ir bendruomenių, daugiau inovatyvių, į priekį žiūrinčių įmonių“, – sako LOGIN vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.
Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Pašnekovė atkreipia dėmesį, kad renginys nebėra skirtas tik Vilniaus gyventojams – gausu lankytojų ir iš Kauno, ir iš Klaipėdos: vis daugiau žmonių supranta, kad technologijos palietė kiekvieną, tad tai nebėra tokia tolima tema, kaip atrodė anksčiau.

S. Meškauskaitė-Stepšienė pastebi, kad šiais metais jaučiamas didžiulis susidomėjimas, nors renginys įvyks tik po savaitės. Per kovidą renginį teko perkelti į virtualią erdvę, praėjusiais metais žmonės vis dar atsargiai žiūrėjo į susibūrimus, o šiais metais aktyvumas gerokai didesnis.

Kokios žvaigždės laukia šių metų lankytojų?

„Visiems sakiau, kad Philipas Nitschke, eutanazijos kapsulės kūrėjas, dar save pristatantis kaip „Daktaras mirtis“, – jis yra tai, ko nesutiksi niekur kitur, tik LOGIN'e. Gaila, kapsulės neatsiveš, bet tikrai daug papasakos. Tai vienas kontroversiškiausiai vertinamų LOGIN pranešėjų. Šalia jo – visiška priešingybė – garsus modelis, socialinio tinklo „OnlyFans“ žvaigždė Lottie Moss, Kate Moss sesuo. Ji – radikaliai kitas žmogus, kuris kalba, kaip monetizuoti savo vartotojus. Tai labai įdomi, šiuolaikinė tema. Dar turime vieną žmogų – mūsų lietuvį Aurimą Valujavičių. Tai yra tas žmogus, kurio visi labai laukė sugrįžtančio, visi jį nori paliesti. Aurimas bus pabaigoje, kad žmonės galėtų kartu nusifotografuoti ir gauti autografą“, – pašnekovė vardija, kokie skirtingi ir pasaulyje garsūs žmonės susitiks su konferencijos lankytojais.
Prof. dr. Vita Akstinaitė

Nors paminėtos tik trys pavardės iš daugiau nei 200 pranešėjų, tai atskleidžia, koks įvairiapusis turinys laukia. S. Meškauskaitė-Stepšienė vardija, kad tarp pranešėjų yra ir biohakerių, ir apie ilgą gyvenimą temas nagrinėjančių pranešėjų, mokslininkų, didelių įmonių atstovų, įvairiausių sričių specialistų.

„Didžioji dalis turinio orientuota į darbinę veiklą, tai lieka. Be abejo, įvairiausių atvejų, kuriuos pasakos, analizuos mūsų pranešėjai, yra iš darbinės veiklos. Dėl to ir ateina mūsų dalyviai. Antra dalis skirta asmeniniam tobulėjimui, asmeninio gyvenimo iššūkiams tenkinti ir pramogauti. Tai pagrindinės dalys, – dalijasi pašnekovė ir priduria, kad pramogų dalis dar bus įprasminta pramogų tinklo zonoje. – Ten būna smagu, tai vieta kontaktams megzti. Turime labai daug įmonių-partnerių, su kurių produktais, paslaugomis bus galima susipažinti iš arčiau. Bus galima konsultuotis. Visas mūsų partnerių sąrašas matomas svetainėje „LOGIN 2023“ – galite pasižiūrėti. Beje, yra daug sėkmės atvejų, kai vieni kitus būtent taip atrado LOGIN'e.“

Dauguma konferencijos renginių vyks, kaip jau įprasta, LITEXPO parodų rūmuose, tačiau dalis numatyta atviroje erdvėje. S. Meškauskaitė-Stepšienė juokauja, kaip renginio organizatoriai orus stebi, – lyg žvejai; pasiruošti renginiui įmanoma, o pasiruošti orams kur kas sudėtingiau.

„LOGIN yra bendravimas ir lauko erdvė, labai svarbu ne tik sėdėti salėje. Taigi saulė mums – laukiamiausias svečias. Labai stebime orus – visko gali būti: gal bus šilta, gal ir palyti gali. Turime sprendimą, kaip apsisaugoti, esame numatę įrengti ir papildomų erdvių. Svarstome, dėliojame, tačiau ir patys dalyviai turėtų savimi pasirūpinti – šiltesni švarkai, skėčiai“, – lankytojams pataria LOGIN vadovė.

S. Meškauskaitė-Stepšienė primena, kad turintys bilietus, leidžiančius atvykti į renginį, prireikus konferenciją gali žiūrėti ir nuotoliniu būdu.

„Tie, kurie yra įsigiję bilietą (nesvarbu, kokio tipo), galės žiūrėti ir nuotoliniu būdu. Negalėjau atvykti, pasikeitė planai – galiu prisijungti nuotoliniu būdu. Bilieto numeris skirtas prisijungti prie tiesioginės transliacijos. Yra ir tik nuotolinis bilietas. Visos penkios salės bus pasiekiamos nuotoliniu būdu, iš vienos salės „vaikščiosite“ į kitą ir viską galėsite matyti. Iš karto po LOGIN konferencijos visas turinys, visi vaizdo įrašai, atsidurs ten, kur buvo žiūrimos transliacijos. Tai reiškia, kad su bilieto numeriu prisijungiate ir galite žiūrėti dar mėnesį. Po mėnesio po truputėlį turinys atsiras ir Delfi+ mokamoje platformoje – bus pasiekiamas prenumeratoriams. Tai dovana Delfi + prenumeratoriams, tai išskirtinis turinys, ir jau kelerius metus pastebime, kad jis peržiūrimas ir labai mėgstamas“, – pasakoja S. Meškauskaitė-Stepšienė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją