Nuotoliniuose 2 val. trukmės mokymuose lietuvių kalba verslai iš visų šalies regionų kviečiami išgirsti, su kokiomis kibernetinėmis grėsmėmis dažniausiai susiduriama ir kaip nuo jų apsisaugoti. Pagrindinis dėmesys bus skirtas bazinėms įrenginių ir sistemų apsaugos, kliento duomenų saugumo užtikrinimo, saugumo sistemų valdymo ir administravimo temoms.

„Mes tikime, kad kartu su „Google“ organizuojami mokymai ir juose įgytos žinios padės įmonėms ne tik įsivertinti savo įmonės duomenų saugumo lygį, bet ir efektyviai apmokyti darbuotojus bazinių kibernetinio saugumo principų. Kibernetinis saugumas gali ir turi būti suprantamas kiekvienam“, – pranešime spaudai teigia Patricija Reut, Inovacijų agentūros Pažangos departamento direktorė.

Jos teigimu, tinkama klientų duomenų apsauga yra jautrus ir verslo sėkmę lemiantis veiksnys, o su duomenų valdymu susijusių rizikų internete apstu. Su atakomis susidūrusios įmonės gauna skaudžias pamokas ir dažnai pasimoko tik po jų, todėl verslo kompetencijų stiprinimas šioje srityje tampa vis aktualesnis.

Svarbiausia saugumo grandisžmonės

Naujausias technologijas verslai pritaiko greitai, tačiau labai svarbu spėti atitinkamai atnaujinti žinias, kad naudotis skaitmeniniais įrankiais būtų saugu. Anot Jolantos Kručelienės, „Google Cloud“ viešojo sektoriaus vadovės Baltijos šalims, net 80 proc. įmonių apdoroja svarbią ir jautrią informaciją, kurią privalu apsaugoti nuo įsilaužėlių.

„Programišiai dažnai renka informaciją, pasinaudoję patiklumu ar išsiblaškymu. Dėl to esminė saugumo grandis – žmonės. Skaitmenizuojant veiklas, kiekvienam įmonės darbuotojui privalu susipažinti su saugumo internete principais ir mokėti apsaugoti ir klientų, ir savo duomenis. Veiklų skaitmenizavimas turėtų eiti lygiagrečiai su įmonės saugumo kultūros kūrimu“, – pranešime spaudai teigia J. Kručelienė.

Kibernetinio saugumo įgūdžius būtina lavinti reguliariai

Kibernetinio saugumo mokymus ves „Google“ partnerės „TeraSky“ skaitmeninės transformacijos vadovas, duomenų valdymo ir kibernetinio saugumo ekspertas Paulius Valiulis.

„Kibernetinių atakų kiekis auga, tad klausti turėtume, ne kaip verslas gali atakų išvengti, o kada kibernetiniai nusikaltėliai nusitaikys į jūsų įmonę. Kviečiu mokymuose dalyvauti verslus iš Lietuvos regionų, drąsiai į juos registruoti po keletą darbuotojų iš vienos įmonės, ne tik atsakingą IT žmogų“, – sako lektorius.

Anot P. Valiulio, saugos internete mokymai turėtų būti reguliarūs siekiant lavinti kibernetinio saugumo raumenis, niekada nepamiršti esamų bei naujai atsirandančių būdų pavogti jautrius duomenis ar skaitmeninį turtą, išlaikyti darbuotojų budrumą bei sąmoningumą.

Registracija į mokymus jau prasidėjo

Kviečiame suteikti savo darbuotojams reikalingas kibernetinio saugumo žinias ir pasirinkti tinkamiausią mokymų laiką čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją