Lietuva turi didelį potencialą gynybos pramonėje. Šiai dienai daugiau nei 70 Lietuvos įmonių gali pasiūlyti gynybos pramonei skirtus komponentus ir paslaugas. Lietuvos gynybos sektoriaus ekosistemai tai leidžia išlaikyti technologinį pranašumą ir konkurencingumą.

Kaip pranešime spaudai sako Giedrimas Jeglinskas, buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo, geopolitinis nestabilumas, karas Ukrainoje, technologiniai proveržiai ir kitos globalios tendencijos sukuria būtinybę stiprinti mūsų visuomenes. „Gynybos bei karinės pramonės sugebėjimas įdiegti virsmo technologijas į saugumo dimensiją vaidina ypatingą vaidmenį šiame procese“, – teigia G. Jeglinskas

Pasak ekonomikos ir inovacijų viceministro Karolio Žemaičio, tai, kad gynybos technologijų renginys „Baltic Miltech Summit“ vyksta Lietuvoje rodo, kad mūsų šalis nori ir turi galimybių labiau prisidėti prie gynybos pramonės stiprinimo pasauliniu mastu. „Konferencijoje turėsime gerą progą pristatyti Lietuvą, ieškoti sprendimų ir diskutuoti apie inovatyvios gynybos ekosistemos svarbą kartu su kitais gynybos sektoriaus atstovais“, – teigia K. Žemaitis.

Baltic Miltech Summit

Inovacijų agentūros organizuojamame tarptautiniame renginyje „Baltic Miltech Summit“ renginyje susitiks arti 600 gynybos ir saugumo sektoriaus profesionalų ir ekspertų iš 32 pasaulio šalių – iš Europos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados bei Azijos. G. Jeglinsko nuomone, šis gynybos technologijų renginys ir yra ta vieta, kur regioninės gynybos technologijų ekosistema siekiama apjungti valstybinius, privačius ir akademinius partnerius bei inovatorius siekiant sustiprinti visos visuomenės saugumą.

Balandžio 25 d. vyks tarptautinė konferencija „Baltic Miltech Summit“, o balandžio 26 d. – gynybos pramonės parodomasis renginys „Life Firing Show“. Konferencijos metu bus aptariamas gynybos ekosistemos kūrimas, vystymasis bei tendencijos, gynybos technologijų inovacijos. Kitą dieną Pabradės karinėje bazėje netoli Vilniaus bus pristatytos ryškiausios Lietuvos ir tarptautinės karinės naujovės.

Paskutinį kartą 2021 metais Vilniuje vykusiame gynybos technologijų renginyje „Baltic Miltech Summit“ pranešimus skaitė 18 gynybos ir saugumo sričių ekspertų. Dalyvavo daugiau nei 400 dalyvių iš 15 valstybių. Daug dėmesio buvo skirta diskusijoms apie gynybos technologijų pokyčių inicijavimą, šios pramonės plėtros tendencijas Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją