Nieko nekainuos, už geriausią idėją – piniginis prizas

Hakatonas yra renginys, kurio metu dalyviai kartu, komandiškai bendradarbiaudami generuoja ir grynina idėjas, sprendimus, inovacijas ir mintyse laikytas perspektyvas verčia materija. Būtent toks nemokamas renginys vyks jau gegužės 11–12 dienomis kartu festivaliu LOGIN.

„LOGIN hackathon powered by Vilnius TechFusion“ taps unikalia galimybe dalyvauti didžiausioje Baltijos šalyje inovacijų konferencijoje ir bendraminčių apsuptyje vos per pusantros dienos parodyti savo kūrybiškumą bei problemų sprendimo įgūdžius kuriant idėją skaitmeninio gyvenimo gerbūviui.

Ši galimybė nieko nekainuoja, tereikia suburti 2–5 žmonių, norinčių pokyčių, komandą ir užsiregistruoti ČIA. Registracija vyksta iki balandžio 19 dienos. Vienai komandai atiteks 1000 Eur piniginis prizas, kurį įsteigė „Vilnius TechFusion“, atstovaujantis technologijų ir inovacijų verslo ekosistemą, skatinantis tarpsektorinį bendradarbiavimą bei idėjų apykaitą, o dar daugiau įvairių dovanų bus išdalinta ir visoms komandoms

Šešios hakatono temos: profesionalu būti tikrai nereikia

Viena iš hakatono organizatorių, Saulėtekio Tech Parko vadovė Laima Balčiūnė laidoje „Delfi rytas“ pasakoja, jog šis hakatonas nebus tradicinis, kurio metu dalyvių komandos tris dienas neišeina iš patalpos tol, kol neranda tam tikro sprendimo ar nesugeneruoja idėjos. Šįkart renginys vyks pusantros dienos, LOGIN konferencijos metu, tačiau komandas siekiama suburti jau savaitę iki tol, kad šios pradėtų dirbi, kuo aiškiau išgrynintų savo idėjas, o gegužės 11 d. darbas su mentoriais būtų kuo produktyvesnis.

„Tikrai nereikia būti profesionalu. Būtų gerai, kad idėja būtų mūsų išskirtose srityse, bet irgi nebūtinai. Sritys – išmanus miestas, išmani sveikata, automatizacija, robotizacija, bet be abejo visos kitos technologinės sritys irgi puikiai tinka. Užtenka turėti idėją, susirasti komandą jau hakatono metu ir tiesiog ją išgryninti, padirbti su mentoriais, profesionalais ir pristatyti komisijai“, – pranešime spaudai pasakoja L. Balčiūnė.

Numatytos hakatono temos yra „Išmanusis miestas“, „Skaitmeninė sveikata“, „Automatizavimas“, „Dirbtinis intelektas“, „Finansų technologijos“, „Itc + GameDev“.

Go Vilnius Verslo skyriaus vadovas Tautvydas Tamulevičius „Delfi ryte“ pasakoja, jog tokie renginiai generuojant idėjas, svarbias miestui, – itin reikalingi: „Hakatonai – vienas iš modelių, kaip skirtingas ekspertizes turintys žmonės, susiburdami į komandas, gali pabandyti sukurti kažką naujo. Ne viskas pasiteisina, galbūt iš 100 pasiteisina vienas, bet mums to vieno ir reikia. Todėl „Vilnius TechFusion“ yra ta iniciatyva, kurią vystome, tai – serija renginių, kuriuos skatiname mieste, o hakatonai – vienas jų“.

LOGIN konferencijos vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė pasakoja, kad nuo paskutinio hakatono, vykusio LOGIN metu, praėjo jau keli metai, o šio formato grįžimas – tikra dovana vilniečiams ir miesto svečiams: „Lietuvoje turime tiek talentų, tiek gabių, protingų, iniciatyvių žmonių, kurių galvose nuolat verda idėjos ir tie žmonės nebūtinai turi būti atitinkamos srities profesionalai. LOGIN konferencijos turinys, o kartu ir šių metų hakatonas orientuotas ne vien į atskirų sričių ekspertus, bet ir į tiesiog inovacijomis, ateities perspektyvomis, naujovėmis besidominčius žmones. Į žmones, kurie nori keisti ir spręsti, o ne kad viskas būtų nuspręsta už juos“.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Daugiau informacijos apie gegužės 11–12 dienomis vyksiantį „LOGIN hackathon powered by Vilnius TechFusion“ hakatoną ir registraciją rasite ČIA. Informacija apie šių metų LOGIN konferenciją, pranešėjus ir bilietai į renginį ČIA. Delfi Plius prenumeratoriams galioja išskirtinė nuolaida. Bilietai brangs.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją