Pasaulyje gyvybės mokslų sektorius žengia į apmąstymų laikotarpį – investuotojai ieško naujų rinkų, vyksta pertvarkos dėl tiekimo grandinių, bandomi nauji bendradarbiavimo ir verslo modeliai. Tuo tarpu pasaulinė demografinė padėtis, ligų ir susirgimų skaičius, ekonominiai poslinkiai toliau diktuoja didelį naujų inovacijų poreikį.

„Life Sciences Baltics“ forumą organizuojančios komandos vadovės Lilitos Liaudanskaitės vertinimu, šios globalios tendencijos formuoja palankią terpę Lietuvos gyvybės mokslų įmonėms rasti klientų užsienyje ir įgyvendinti pasaulinės reikšmės projektus. Užsieniečiai aktyviai domisi verslo partnerystėmis ir plėtros galimybėmis Baltijos šalyse.

„Valstybė siekia Lietuvos gyvybės mokslų ekosistemos pripažinimo pasauliniu mastu. Organizuodami „Life Sciences Baltics“ forumą keliame pačius ambicingiausius tikslus – pakviesti į Lietuvą tuos gyvybės mokslų profesionalus, verslininkus, investuotojus, universitetų ir mokslinių tyrimų centrų atstovus, kurie turi norą ir poreikį megzti ryšius su Lietuvos gyvybės mokslų ekosistemos dalyviais. Norime stiprinti partnerystę ir saitus su tomis rinkomis, kurios aktualiausios mūsų įmonėms – JAV, Vakarų Europa, Skandinavija“, – sako L. Liaudanskaitė.

Pasak jos, Lietuvos gyvybės mokslų pramonė yra tiek užaugusi, kad užsienio partneris čia gali tikėtis tiekėjų kontraktinių tyrimų ir gamybos, klinikinių tyrimų veikloms. Taip pat sektorius pasižymi išskirtinėmis ląstelių ir genų terapijos, baltymų technologijų vystymo kompetencijomis, kuriami medicinos prietaisai ir diagnostinės priemonės, vystomos tarpdisciplininės aukštosios technologijos pasitelkiant lazerius, dirbtinį intelektą.

Didžiausias Baltijos šalyse gyvybės mokslų forumas „Life Sciences Baltics“ bus organizuojamas jau šeštą kartą. Į Vilnių gyvai renginys grįžta po penkerių metų pertraukos ir vyks rugsėjo 20-21 dieną. Anksčiau forume yra dalyvavę atstovai iš daugybės Lietuvoje ir pasaulyje žinomų įmonių – „Thermo Fisher Scientific“, „MOOG“, „Novartis“, „Astra Zeneca“, „Johnson & Johnson”, „Teva“, „Clarivate“ ir kitų.

„Life Sciences Baltics“ tikslas – veikti kaip platforma gyvybės mokslų sektoriaus profesionalams iš viso pasaulio ir suteikti prieigą prie naujų kontaktų, idėjų, projektų, finansavimo galimybių. Inovacijų agentūra „Life Sciences Baltics“ forumą organizuoja kas dvejus metus. Rugsėjį „Life Sciences Baltics“ susitiks daugiau nei 800 gyvybės mokslų sektoriaus profesionalų ir ekspertų iš viso pasaulio.

Forumas „Life Sciences Baltics“ jau pradėjo prekybą bilietais. Išsami informacija apie renginio konferenciją, parodą, startuolių konkursą ir galimybes dalyvauti pateikiama renginio svetainėje www.lifesciencesbaltics.com.